voetbalzone

Terim treurt na zege Turkije: 'Behoed ons voor verdere aanslagen'

Daniel Cabot Kerkdijk11 okt 2015, 08:39
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2015, 08:39
Advertentie

Turkije heroverde zaterdagavond de derde plaats in Groep A van de EK-kwalificatie heroverd op het Nederlands elftal. Dankzij een 0-2 zege op Tsjechië houden de Turken met nog één speelronde te gaan plaatsing voor de play-offs in eigen hand: de voorsprong bedraagt twee punten en bovendien is het onderlinge resultaat in het nadeel van Oranje.

voetbalzone

Een gelijkspel dinsdag in de thuiswedstrijd tegen IJsland is genoeg voor Turkije om in de play-offs te mogen strijden om een EK-ticket. Als het Nederlands elftal dinsdag in de Amsterdam ArenA niet wint van Tsjechië, dan is Turkije sowieso zeker van de derde plaats. Bondscoach Fatih Terim had het na afloop vooral over de bomaanslag in Ankara, waarbij zeker 86 mensen omkwamen.

"Allah, behoed ons land voor verdere aanslagen', smeekte Terim. "We werden hier als spelersgroep vanochtend (zaterdag, red.) van op de hoogte gebracht. Ik kan moeilijk wat over deze wedstrijd zeggen. We hebben het behoorlijk lastig gehad met de aanslag in gedachten.

"Die probeerden we voor even van ons af te zetten, om er direct na de wedstrijd weer aan te denken. Hopelijk kan Allah ons behoeden voor meer aanslagen. Als ik nu iets over de wedstrijd zeg, valt dat in het niet bij wat er is gebeurd. Het spijt me. Ik geniet van wat we hebben gepresteerd, maar ik ga geen vragen beantwoorden. We moeten ons nu nog op IJsland-thuis richten."

Bezig met laden …