voetbalzone

Terminaal zieke Leicester-fan leeft op: 'Ik had nog maar vier weken'

Matthijs van Laar21 mrt 2016, 16:09
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2016, 16:09
Advertentie
/

De onverwacht prestaties van Leicester City blijken een geweldig medicijn voor de terminaal zieke Tony Skeffington. Nu ongeveer een jaar geleden, toen the Foxes op degraderen stonden, werd hij gediagnosticeerd met een ongeneeslijke vorm van kanker. Dokteren gaven hem maximaal vier weken. Skeffington, die woonachtig is in het Australische Adelaide, leeft echter nog steeds.

Volgens de 51-jarige fan is positiviteit het sleutelwoord. Sinds het elftal van Claudio Ranieri bovenin meedoet in de Premier League, voelt hij zich naar omstandigheden uitstekend. “Dat we vorig jaar degradatie ontliepen en nu zo goed presteren, helpt me bij mijn strijd”, zegt hij in een openhartig interview met de Daily Mirror. “Sinds ik vorig jaar te horen kreeg dat ik nog maar vier weken te leven had, is het met de club en met mij een stuk beter gegaan.”

Skeffington heeft er het volste vertrouwen in dat tot het eind van het seizoen, ergens half mei, in leven blijft. “Je voelt je beter als je iets positiefs hebt om je op te concentreren”, vervolgt hij. Het liefst zou de fan de slotweken van dichtbij meemaken, maar zijn fysieke gesteldheid laat dat niet toe. “Ik ben er momenteel slecht aan toe. Mijn situatie is momenteel slecht. Als de laatste chemokuren niet aanslaan, heb ik misschien nog maar een paar weken.” Zoals hij het hele jaar al heeft gedaan, blijft Skeffington positief. “Ik hoop dat ik er nog ben als Leicester straks de landstitel pakt.”

Bezig met laden …