Teruggekeerde Adebayor doeltreffend in overwinning Manchester City

Bart Kruyt31 jan 2010, 15:41
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2010, 15:41

Emmanuel Adebayor keerde zondagmiddag weer terug in het elftal van Manchester City. De aanvaller was na het schietincident tijdens de Afrika Cup teruggekeerd uit Togo en begon weer in de basis tegen hekkensluiter Portsmouth. De Togolees vierde zijn rentree met een treffer en zag zijn ploeg met 2-0 winnen van het laaggeklasseerde Pompey.

Voor Roberto Mancini was het alweer zijn zevende overwinning in negen duels als trainer van City. Hekkensluiter Portsmouth deed een half uur lang prima mee, maar moest binnen een kwartier twee treffers incasseren. Na rust konden de bezoekers geen vuist meer maken en hield de ploeg van Mancini eenvoudig stand in het eigen Manchester City Stadium.

Portsmouth begon nog goed aan de wedstrijd en kreeg via de Nigeriaan John Utaka een enorme mogelijkheid. De aanvaller van Pompey schoot de bal echter van dichtbij over het doel van Shay Given. City, met Nigel de Jong in de basis, kwam na twintig minuten pas goed op gang en kreeg via Stephen Ireland een prima mogelijkheid. Ook Vincent Kompany was dichtbij een treffer, maar de Belgische verdediger kopte uit een corner van Martin Petrov naast.

Niet veel later was het toch raak voor de thuisploeg. Ireland bereidde prima voor en zette Adebayor vrij voor het doel, waarna de aanvaller de bal hard achter David James schoot. City hield de druk erop en kwam nog voor de thee op 2-0. Ditmaal verzilverde Kompany de goed genomen hoekschop van de Bulgaar Petrov, waardoor de thuisploeg met een comfortabele voorsprong de rust in ging.

Na rust probeerden de bezoekers een gaatje te vinden in City’s verdediging, maar echte kansen bleven uit. De thuisploeg koesterde de voorsprong en kreeg via Carlos Tévez de grootste mogelijkheid in de tweede helft. De aanvaller in vorm kreeg de bal aangespeeld door Craig Bellamy, omspeelde Anthony Vanden Borre en schoot de bal snoeihard op de paal. City speelde daarna de wedstrijd prima uit en boekte zo de elfde overwinning van het seizoen. Portsmouth blijft laatste in de Premier League met zes punten achterstand op de veilige zeventiende plaats.