Teruggekeerde Beckham met handelsmerk beslissend voor LA Galaxy

Bart Kruyt04 okt 2010, 08:25
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2010, 08:25

David Beckham heeft van zich doen spreken in de Amerikaanse Major League Soccer. De middenvelder van LA Galaxy, sinds enkele weken weer terug op zijn oude niveau na een hardnekkige achillespeesblessure, nam met zijn handelsmerk de winnende treffer tegen Chivas USA voor zijn rekening. Beckham krulde een vrije trap fraai binnen: 2-1.

/

De Engelsman zette zijn eerste treffer van het seizoen vijf minuten voor rust op het scorebord. Nadat Edson Buddle de gasten al op voorsprong had gebracht, mocht Beckham van ruime afstand aanleggen. Hoewel Chivas met liefst negen spelers een behoorlijke muur metselde, wist de middenvelder de bal toch binnen te krullen.

In de tweede helft kwam Chivas nog wel terug via Alan Gordon, maar de gelijkmaker zat er niet meer in, waardoor de treffer van Beckham beslissend was. De middenvelder is inmiddels weer helemaal fit na zijn achillespeesproblemen en maakte op 11 september zijn rentree na een maandenlange absentie. LA Galaxy is al verzekerd van een plek in de play-offs.