Teruggekeerde Mané kan Senegalees verlies tegen Algerije niet voorkomen

Jeroen van Poppel27 jun 2019, 20:56
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2019, 20:56

Algerije heeft zich donderdagavond op de Afrika Cup zo goed als verzekerd van een plekje bij de laatste zestien. Sadio Mané maakte zijn rentree bij Senegal, maar kon niet voorkomen dat de Algerijnen er door een doelpunt van Youcef Belaili met de winst vandoor gingen (1-0). Algerije is met zes punten in Groep C bijna zeker van de volgende ronde, Senegal blijft staan op drie punten.

Senegal trad aan met sterspeler Mané, die in de eerste wedstrijd tegen Kenia (2-0 winst) nog geschorst was. De eerste helft was rommelig en beide ploegen werden amper dreigend. Baghdad Bounedjah was nog het meest bedrijvig. De Algerijnse spits ging een aantal keer gevaarlijk op doelman Edouard Osoque Mendy af, maar slaagde er telkens niet in het net te vinden.

De tweede helft leverde direct meer spektakel op. Een grote schietkans voor Sofiane Feghouli ging nog net naast, maar even later was het wél raak voor Algerije. Een fraaie aanval eindigde via Feghouli bij Youcef Belaili, die in het strafschopgebied aannam en hard binnen schoot: 1-0. Even later kon Bounedjah de voorsprong verdubbelen, maar de aanvaller raakte de bal verkeerd en schoot naast.

De volgende grote kans was opnieuw voor Algerije, maar Riyad Mahrez mikte na een knappe actie rakelings naast. Aan de andere kant claimde Mané tevergeefs een penalty. Mbaye Diagne had vervolgens de Senegalese gelijkmaker op het hoofd, maar de invaller kopte in de rebound van dichtbij naast.