voetbalzone

Teruggekeerde Sergiño Dest krijgt duidelijk signaal van Xavi

Mart Oude Nijeweeme13 jul 2023, 09:32
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2023, 09:32
Advertentie

Sergiño Dest gaat een serieuze kans krijgen bij Barcelona, zo schrijven verschillende Spaanse media. De rechtervleugelverdediger keerde deze zomer terug van een huurperiode bij AC Milan en mag zich in de voorbereiding opnieuw laten zien aan Xavi. Mundo Deportivo schrijft dat Dest nog steeds in de etalage staat om te vertrekken, maar dat hij zich aanpast aan het profiel waar de Spaanse coach naar op zoek is. Hij mag mee op tournee door de Verenigde Staten.

Het lijkt erop dat de toekomst van Dest volledig open ligt. De verdediger leek na zijn terugkeer van Milan niet te hoeven rekenen op veel speeltijd, maar de financiële situatie van Barcelona maakt dat de prioriteit niet ligt bij het versterken van de rechtsbackpositie. De Catalaanse grootmacht wil zich vooral versterken met een tweede middenvelder. Bovendien zijn er geen concrete aanbiedingen voor Dest, wat maakt dat de club niet hoeft na te denken over een eventueel vertrek.

Dest heeft de kenmerken van de vleugelverdediger waar Xavi naar op zoek is, alleen kwam het er in zijn eerste periode in het Spotify Camp Nou amper uit. De diepgang en bemoeizucht met het aanvalsspel worden echter gewaardeerd door Xavi, zo klinkt het. Een waardige vervanger met hetzelfde profiel gaat de club veel geld kosten. Geld dat op dit moment niet aanwezig is bij Barcelona. Wel blijft de club de markt verkennen op zoek naar buitenkansjes.

Tot die tijd krijgt Dest het vertrouwen en gaat hij mee op tournee door de Verenigde Staten. Het valt te bezien of hij daar het volledige vertrouwen van Xavi weet te winnen of zich in de kijker speelt bij andere geïnteresseerde clubs. Het contract van de Amerikaans international loopt nog door tot medio 2025. Dest werd in oktober 2020 voor 21 miljoen euro door Barcelona overgenomen van Ajax. In het shirt van Milan kwam hij afgelopen seizoen tot 14 officiële wedstrijden.

Bezig met laden …