voetbalzone

Terugkeer met tegenzin: ‘Wat heb ik eraan en wat heeft NAC eraan?’

Erik van Dam05 jun 2015, 18:06
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2015, 18:06
Advertentie

Elson Hooi ziet niet voor zich dat hij straks weer aansluit bij NAC Breda. De 23-jarige aanvaller sluit zaterdag het seizoen in Denemarken af met zijn club Viborg FF, die hem sinds het begin van dit jaar huurt van zijn Nederlandse werkgever. De rechtsbuiten ziet meer toekomst in zijn huidige omgeving dan in Breda, geeft hij aan in gesprek met Amigoe, een dagblad op Curaçao.

voetbalzone

Hooi heeft zich gemeld bij de voetbalselectie van Curaçao, die wordt gecoacht door Patrick Kluivert. Volgende week staan de belangrijke confrontaties met Cuba op het programma en Hooi ziet daar naar uit. Hij is echter ook benieuwd hoe zijn persoonlijke toekomst eruit komt te zien. Hij zag vanuit Denemarken hoe NAC het niet redde in de play-offs en afzakte naar de Jupiler League.

“Vreselijk voor de jongens”, geeft de aanvaller te kennen. Zelf promoveerde hij juist met Viborg FF en dat maakt het des te aparter. Hij wacht af wat de komende maanden de bedoelingen van NAC zijn. Zelf weet hij wel dat hij het liefst niet terugkeert bij de Brabanders. Robert Maaskant zwaait daar immers nog de scepter en NAC hoopt dat de trainer aanblijft. Maaskant zag het eerder echter al niet zitten in Hooi. “Hij geeft me geen kans, dus wat heb ik eraan. En wat heeft NAC er dan aan?”, vraagt Hooi zich hardop af.

“Maar goed, we zullen zien”, werpt hij zelf meteen tegen. “Ik ben ervan overtuigd dat ik van waarde voor NAC kan zijn en als zich geen oplossing aandient, dan ga ik voor de volle 100 procent proberen Maaskant te overtuigen van mijn kwaliteiten”, aldus Hooi. In 62 wedstrijden in de Eredivisie was Hooi goed voor acht doelpunten. Namens Viborg kwam hij sinds zijn overstap tot elf duels, waarvan acht als basisspeler. De club werd kampioen op het tweede niveau.

Bezig met laden …