voetbalzone

Terugkeer naar Japan lonkt voor Nakamura

20 mei 2009, 09:09
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2009, 09:09
Advertentie
Yokohama Flügels Marinos, uitkomend in de hoogste afdeling in Japan, heeft bevestigd bezig te zijn met de terugkeer van Shunsuke Nakamura naar zijn geboorteland. De drievoudig kampioen van de J-League hoopt de spelmaker van Celtic te kunnen overhalen om weer te gaan spelen voor de club waar de Japanner zijn carrière begon.

“We hebben hem en Celtic een aanbieding gedaan om hem te contracteren”, aldus een woordvoerder van de Japanse club. Het contract van de dertigjarige middenvelder loopt aan het einde van dit seizoen af. Gordon Strachan, coach van de Schotse topclub, heeft al laten weten de publiekslieveling graag in Glasgow te houden.

Nakamura begon zijn carrière in 1997 bij de club uit Yokohama. In 2002 maakte de 84-voudig Japans international de oversteek naar Europa. Na drie seizoenen te hebben gespeeld voor Reggina verkaste de offensieve middenvelder in 2005 naar Celtic. Daar is de Japanner uitgegroeid tot één van de steunpilaren van het team. Dit seizoen wist Nakamura acht maal het net te vinden in 31 competitieduels.
Bezig met laden …