voetbalzone

Terugslag in revalidatie brengt WK-deelname Kewell in gevaar

Bart Kruyt08 mei 2010, 09:03
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2010, 09:03
Advertentie

Johan Neeskens heeft de Australische bevolking laten schrikken. Harry Kewell leek het WK in Zuid-Afrika gewoon te gaan halen, maar volgens de assistent-trainer van Galatasaray en voormalig assistent-bondscoach van The Socceroos is dat geen zekerheid. “Op het moment denk ik dat het erg lastig zal worden voor hem”, zei de Nederlander.

/

Kewell stond sinds januari buitenspel met een liesblessure en kon vorig weekend als invaller zijn rentree maken voor Galatasaray, maar een terugslag in zijn herstel houdt hem nu toch weer aan de kant. De Australische aanvaller zal dit seizoen vermoedelijk niet meer in actie komen en moet volgens Neeskens vrezen voor WK-deelname. Pim Verbeek zal zijn sterspeler wel gewoon in de voorselectie opnemen, maar weet nog niet of Kewell wel kan spelen.

“Stapje voor stapje werd hij sterker, maar deze week kreeg hij plotseling weer te maken met een terugslag”, zei Neeskens tegen Fairfax Media. “Hij is momenteel gestopt met trainen en laat zich behandelen, maar dat kan over drie of vier dagen weer anders zijn. Ik weet echt niet of hij het WK kan halen, daar zal hij zelf (in overleg met de artsen) een beslissing over moeten nemen. Mocht hij het niet halen, dan is dat natuurlijk slecht nieuws voor Australië.”

Bezig met laden …