voetbalzone

Teun Koopmeiners kan absolute toptransfer maken in de Serie A

Rian Rosendaal25 jun 2023, 12:17
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2023, 12:17
Advertentie

Napoli denkt serieus na over het binnenhalen van Teun Koopmeiners, zo verzekert La Gazzetta dello Sport zondag. De Italiaanse kampioen wil de nieuwe trainer Rudi Garcia een zo sterk mogelijk middenveld bezorgen, om zo het kampioenschap te kunnen verdedigen. Atalanta houdt naar verluidt vast aan de vraagprijs van dertig miljoen euro, terwijl Napoli rustig wacht op het juiste moment om een eerste bod neer te leggen.

Garcia wil het middenveld snel versterken nu Tanguy Ndombele is teruggekeerd bij Tottenham Hotspur en Diego Demme op weg lijkt richting Hertha BSC. Daarnaast zijn er grote twijfels over het aanblijven van Piotr Zielinski. De Poolse middenvelder, sinds 2016 verbonden aan Napoli, heeft zijn tot medio 2024 lopende contract nog steeds niet verlengd. Hij voelt weinig voor salarisverlaging in zijn nieuwe deal, waardoor de kans aanwezig is dat er deze zomer een voortijdig vertrek volgt.

Napoli is gecharmeerd van Koopmeiners, die bij Atalanta vastligt tot medio 2025, vanwege zijn veelzijdigheid op het middenveld. Koopmeiners kan kort voor de verdediging opereren, maar ook dicht bij de zestien van de tegenstander opduiken. De international van Oranje sloot het afgelopen seizoen in de Serie A af met tien doelpunten. De Nederlander werd door diverse Italiaanse media in mei al in verband gebracht met Napoli. Twee jaar geleden was er ook al interesse, maar toen ruilde Koopmeiners AZ voor twaalf miljoen euro in voor Atalanta.

Ook interesse uit Milaan
Koopmeiners werd onlangs ook genoemd als mogelijke aanwinst van AC Milan, dat in hem de mogelijke opvolger ziet van Sandro Tonali. De middenvelder wordt begeerd door Newcastle United en een transfer kan i Rossoneri zomaar tachtig miljoen euro opleveren. Koopmeiners is naar verluidt ook in beeld bij Internazionale, dat hem op een schaduwlijstje heeft gezet mocht de komst van Davide Frattesi (Sassuolo) niet doorgaan. Laatstgenoemde is overigens ook een serieuze optie voor AC Milan.

Bezig met laden …