voetbalzone

Tévez: 'Bij City was de druk altijd te hoog, dat werkte verlammend'

Matthijs van Laar17 jul 2013, 15:00
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2013, 15:00
Advertentie
/

De ambities bij Manchester City zijn torenhoog en dat mist zijn uitwerking op de spelers niet. Carlos Tévez, die onlangs de Eastlands achter zich liet en een contract tekende bij Juventus, wijt het Europese falen van zijn ex-werkgever aan de druk die van hogere hand wordt opgelegd. The Citizens vlogen in hun debuutjaar in de Champions League roemloos uit het toernooi en vorig seizoen was dat niet anders.

“Er was altijd te veel druk”, zegt Tévez in een vraaggesprek met CNN. “Het komt van alle kanten: de club, de fans. Dat werkte verlammend voor het team. De verwachtingen waren erg hoog en daarmee ook de druk om te presteren. Mensen verwachtten dat we een van de Europese grootmachten zouden worden, maar dat lukte niet.”

Vorig seizoen stuitten de Engelse landskampioen van 2012 in de groepsfase onder meer op Ajax, dat in Amsterdam met 3-1 won en in Engeland knap met 2-2 gelijkspeelde. Ook dubbele ontmoetingen met Real Madrid en de latere finalist Borussia Dortmund leverden de ploeg van toenmalig coach Roberto Mancini niet meer dan twee punten op.

Bezig met laden …