voetbalzone

‘Tévez hakt de knoop door en verlaat Europa in juni’

Erik van Dam19 mrt 2015, 18:29
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2015, 18:29
Advertentie

Carlos Tévez blijft mogelijk niet langer dan twee seizoenen bij Juventus. De Argentijnse aanvaller, die dinsdag nog tweemaal scoorde in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund, heeft volgens journalist Mariano Closs van het radioprogramma América & Closs besloten na dit seizoen naar zijn vaderland terug te keren. Hij wil dan weer gaan voetballen voor Boca Juniors.

voetbalzone

Tévez speelde van zijn achtste tot zijn twaalfde voor All Boys in Buenos Aires en stapte daarna over naar de stadsgenoot. In het seizoen 2001/02 debuteerde Carlitos op zijn zeventiende voor Boca Juniors en hij bleef er tot het voorjaar van 2005. Daarna kwam hij achtereenvolgens uit voor Corinthians, West Ham United, Manchester United en Manchester City. In de zomer van 2013 ging hij verder bij Juventus.

Met 30 doelpunten in 51 wedstrijden doet Tévez het uitstekend in de Serie A en hij heeft het ook goed naar zijn zin, in Turijn. Toch wil de aanvaller graag weer naar Argentinië terugkeren en komende zomer lijkt het dan zover. Volgens journalist Closs is Juventus-voorzitter Andrea Agnelli reeds op de hoogte gebracht van Tévez’ keuze en rest de club niets anders, dan zijn wens te honoreren. Onduidelijk is nog, of Boca Juniors met een transfersom over de brug moet komen om Tévez weer in de armen te sluiten.

Bezig met laden …