Tévez met zuivere hattrick grote man tegen tiental Wigan Athletic

Bart Kruyt29 mrt 2010, 22:58
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2010, 22:58
/

Manchester City heeft Liverpool weer gepasseerd als nummer vijf van de Premier League. De ploeg van Roberto Mancini had het niet gemakkelijk met Wigan Athletic, maar dankzij een hattrick van goudhaantje Carlos Tévez in een tijdsbestek van twaalf minuten trok de equipe toch aan het langste eind: 3-0. Wigan stond op dit moment al met een man minder op het veld, wegens een rode kaart voor Gary Caldwell.

De mandekker werd tien minuten na rust van het veld gestuurd wegens een harde tackle op Tévez, die met twee benen werd neergehaald. Met tien tegen elf kreeg Wigan, dat voor rust de betere ploeg was geweest, nog wel een grote kans op de openingstreffer maar Hugo Roddalega faalde in de afronding. City hield zodoende stand en ging op jacht naar de overwinning, die er uiteindelijk kwam dankzij Tévez.

Bij de openingstreffer werd de aanvaller nog wat geholpen door weifelend optreden van voormalig Vitesse-doelman Vladimir Stojkovic. De keeper reageerde maar nauwelijks bij een voorzetje van Patrick Vieira, waardoor Emmanuel Adebayor zich voor de bal kon werpen. Ook Tévez liet zijn gezicht zijn en hij kon na een eerlijk duel met Stojkovic de bal in het lege doel prikken. Twee minuten later was het opnieuw raak en kreeg de wedstrijd haar beslissing.

Een voorzet van invaller Craig Bellamy werd met een kunstig hakje verlengd, waardoor de bal bij de tweede paal terecht kwam. Daar lette Tévez goed op en hij schoot van dichtbij zijn tweede treffer van de avond binnen. Tien minuten hierna complementeerde de Argentijn zijn hattrick, toen hij de bal mooi in de verre hoek legde. Dankzij de overwinning blijft City meedoen in de strijd om een Champions League-ticket; Wigan is nog niet uit de degradatiezorgen.