voetbalzone

Tévez neemt revanche op zichzelf: ‘Wat er toen gebeurde, is voorbij’

Gijs Freriks27 jun 2015, 09:26
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2015, 09:26
Advertentie

Carlos Tévez schoot Argentinië in de nacht van vrijdag op zaterdag naar de halve finale van de Copa América. De kersverse aanwinst van Boca Juniors benutte de beslissende strafschop in de penaltyreeks in Viña del Mar en was na afloop dan ook een gelukkig mens.

voetbalzone

“Het gaat niet alleen om mij, deze is voor mijn medespelers”, zei de dertigjarige Tévez voor de camera van het huiskanaal van de Copa América. “In het voetbal krijg je altijd de kans om revanche te nemen, maar wat er vier jaar geleden is gebeurd, is nu definitief voorbij.” El Apache miste in 2011 de beslissende penalty van Argentinië tegen Uruguay en daardoor strandden los Albicelestes reeds in de kwartfinale.

Bondscoach Gerardo Martino liet Tévez expres niet een van de eerste vijf penalty’s nemen, zo vertelde hij na afloop: “Dat heb ik zo gedaan omdat Argentinië de laatste keer werd uitgeschakeld, toen Tévez wel bij de eerste vijf zat. Dat wilde ik voorkomen.” Lionel Messi vond dat Argentinië zijn ‘beste wedstrijd’ van het toernooi speelde: “Het is jammer dat ik niet heb kunnen scoren, maar het belangrijkste is dat we goed hebben gespeeld en doorgaan.”

Bezig met laden …