voetbalzone

Tévez: 'Neville was niet respectvol, dat past niet bij zijn karakter'

Bart Kruyt21 jan 2010, 07:23
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2010, 07:23
Advertentie

Carlos Tévez vindt niet dat hij in de fout is gegaan door zijn treffers tegen Manchester United langs de bank van de tegenstander te vieren. De spits van Manchester City had het vizier dinsdagavond weer eens op scherp staan en was met twee doelpunten verantwoordelijk voor de 2-1 zege op zijn voormalig werkgever. Gary Neville stak een middelvinger op: “Hij weet niet beter.”

Camera’s konden het voorval vastleggen, waarna de FA woensdag besloot een onderzoek in te stellen tegen de verdediger. De voetbalbond zal nog geen sancties ondernemen, zolang de eerste beelden nog niet bekeken zijn. Het is niet voor de eerste keer dat Neville in opspraak komt voor zijn gedrag op het veld.

/

Tévez zelf begrijpt weinig van het gedrag van zijn voormalig ploeggenoot. “Hij was niet respectvol en dat past niet bij zijn karakter”, zei de Argentijn. “Maar hij weet het hele verhaal over mijn vertrek bij United niet. Ik geloof dat ik zijn respect verdien, maar hij dacht daar blijkbaar anders over. Jammer. Ik bedoelde niks verkeerds met mijn manier van juichen.”

“Na mijn tweede doelpunt rende ik naar de zijlijn, met mijn hand achter mijn oor, langs de plek waar de bestuursleden en Sir Alex Ferguson zaten”, vervolgde Tévez. “Ik wilde laten weten dat dit mijn antwoord was op diegene die vonden dat ik het geld niet waard was. Mensen van United maakten mij zwart in de media, maar ik wilde op het veld antwoorden.”

Bezig met laden …