voetbalzone

Tévez schenkt Juventus zege tegen kwelgeest uit kampioensseizoen

Erik van Dam24 aug 2013, 22:45
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2013, 22:45
Advertentie

Juventus is het seizoen 2013/14 in de Serie A van start gegaan met een zuinige 1-0 overwinning op Sampdoria. De gevierde man aan de kant van de titelverdediger was Carlos Tévez: de Argentijn stapte in de zomer over van Manchester City naar Juventus en bekroonde zijn debuutduel op de Italiaanse velden met de enige treffer van de wedstrijd. Sampdoria eindigde de avond met een man minder.

/

De regerend kampioen van Italië, die vorige week met ruime cijfers de strijd om de Supercoppa won van Lazio, had het vorig seizoen heel lastig met Samp. Zowel uit als thuis ging de Turijnse formatie onderuit tegen die tegenstander. In de stromende regen duurde het maar een paar minuten, voor de eerste kans zich aandiende voor Juventus. Andrea Pirlo loste een prima schot, dat doelman Junior da Costa wegduwde onder zijn lat. Kwadwo Asamoah schreef de tweede kans op zijn naam.

De middenvelder probeerde het met het hoofd, maar weer bracht Da Costa redding. Datzelfde deed hij op een schot van Tévez richting de benedenhoek. Sampdoria, dat thuis werd gadegeslagen door de werkloze Roberto Mancini, hield uitstekend stand onder de druk van de kampioen, maar wist zelf niet echt een vuist te maken in aanvallend opzicht. Bij de spelhervattingen zag het er een aantal keren niet fris uit bij i Blucerchiati.

Na bijna een uur spelen viel eindelijk de 0-1 voor Juventus. Na uitstekend samenspel door de Oude Dame kwam de bal via Paul Pogba terecht bij Tévez, die zich de kans op een doelpunt bij zijn Serie A-debuut niet liet ontzeggen. Carlitos rondde het af voor een leeg doel en zette zijn nieuwe club zo op voorsprong. Een paar minuten later scoorde Andrea Costa na een vrije trap, maar werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Sampdoria moest zodoende blijven hopen op een moment van een van de twee spitsen.

Manolo Gabbiadini wist zijn oude club echter geen hartenpijn te bezorgen en diens aanvalspartner Éder was een keer dichtbij, maar trof Gianluigi Buffon op zijn pad. Pedro Obiang probeerde het nog eens met een ziedend schot, dat echter niet op het doel was gemikt maar ernaast ging. In de absolute slotfase kreeg Paolo Castellini nog een directe rode kaart voor een overtreding op Stephan Lichtsteiber, waarmee het duel helemaal somber eindigde voor Sampdoria.

Bezig met laden …