voetbalzone

Tévez tekent contract bij Juventus en krijgt rugnummer van Del Piero

Bart Kruyt26 jun 2013, 22:49
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2013, 22:49
Advertentie

Juventus heeft de komst van Carlos Tévez afgerond. De Oude Dame bereikte dinsdag een akkoord met Manchester City over een transfersom, waarna de aanvaller een dag later in Turijn arriveerde. Hoewel de medische keuring nog niet helemaal is afgerond, heeft Tévez woensdagavond zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij de Italiaanse landskampioen.

/

Juventus meldt dat het negen miljoen euro betaalt aan City, maar die transfersom kan oplopen naar vijftien miljoen, als in de aankomende drie jaar bepaalde sportieve doelstellingen worden gehaald. Tévez krijgt in Turijn het shirt met rugnummer 10 en dat shirt werd bij Juve niet meer gedragen sinds het vertrek van clubicoon Alessandro Del Piero. Na Fernando Llorente, die transfervrij overkwam van Athletic Bilbao, is Tévez de tweede topspits die Juve voor volgend seizoen binnenhaalt.

De 29-jarige Tévez heeft naar verluidt flink wat salaris ingeleverd om een verhuizing naar Italië mogelijk te maken: na zeven jaar in Engeland te hebben gevoetbald (een jaar bij West Ham United, twee jaar bij Manchester United en vier jaar bij Manchester City) was hij toe aan een nieuwe uitdaging. In het shirt van City maakte de Argentijn 58 goals in 113 competitieduels. AC Milan had ook interesse in el Apache, maar Tévez zei woensdag dat 'Juventus hem liever wilde hebben'.

Bezig met laden …