voetbalzone

Tévez voelt geen extra druk: 'Ik ben niet bezig met het rugnummer'

Bart Kruyt05 jul 2013, 21:10
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2013, 21:10
Advertentie

Juventus werd wekenlang met allerlei topspitsen in verband gebracht en ging uiteindelijk voor Carlos Tévez, die werd overgenomen van Manchester City. De aanvaller koos voor het shirt met rugnummer 10 en dat zorgde voor wat ophef, omdat dit shirt sinds het vertrek van Alessandro Del Piero niet meer was gedragen bij Juve. Tévez voelt echter geen extra druk: "Ik ben niet bezig met het rugnummer, ik wil me gewoon zo goed mogelijk voorbereiden op een nieuw seizoen", zegt hij.

/

Juventus betaalt negen miljoen euro voor el Apache, maar dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot vijftien miljoen. "Juventus is een veeleisende club, maar ik ben er klaar voor", beloofde Tévez. "Op 9 juli moet ik me weer in Italië melden en na twee dagen in Turijn zullen we vervolgens tien dagen de bergen in gaan. Die periode zal erg belangrijk voor mij worden: ik wil zo snel mogelijk mijn draai vinden in het Italiaanse voetbal en in mijn nieuwe ploeg."

"Mijn nieuwe ploeggenoten hebben me direct laten weten dat ik welkom ben en alleen daarom wil ik zo snel mogelijk weer beginnen", vervolgde Tévez. "De fans hebben we ook geweldig ontvangen. Ik kon bijna niet van het vliegveld komen, omdat er zoveel supporters stonden te wachten. Het was ongelooflijk." De 29-jarige Tévez moet bij Juve gaan samenwerken met een andere nieuwe spits: de 28-jarige Fernando Llorente, die transfervrij is overgekomen van Athletic Bilbao. De Spanjaard koos voor het shirt met rugnummer 14.

Bezig met laden …