voetbalzone

Tevreden Cambuur bereikt alsnog overeenkomst met PSV over talent

Bart Kruyt07 aug 2013, 10:50
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2013, 10:50
Advertentie

Algemeen directeur Gerard van den Belt gaf dinsdag nog aan dat SC Cambuur niet langer wilde wachten op Marcel Ritzmaier en dat de club was overgeschakeld op plan B. De promovendus haalt de middenvelder van PSV echter toch nog op huurbasis binnen: woensdagochtend is er een akkoord bereikt en als het papierwerk in orde wordt gemaakt, traint Ritzmaier donderdag mee bij Cambuur.

/

De Friezen hadden Ritzmaier al geruime tijd op het lijstje staan, maar kregen van PSV te horen dat de Oostenrijker alleen verhuurd kon worden als Ji-Sung Park was gestrikt. Lange tijd was het niet zeker of dat door zou gaan en dus zat Cambuur in de wachtkamer. Dinsdagmiddag meldde Phillip Cocu echter dat Park zo goed als binnen is en nu kan Ritzmaier alsnog naar het noorden van het land.

"Ik verwacht dat hij vrijdag met onze selectie naar Roda JC Kerkrade kan afreizen”, zegt Cambuur-directeur Van den Belt tegen FOX Sports. “Met Ritzmaier hebben we een linksbenige middenvelder erbij." De twintigjarige Ritzmaier speelde tot dusver vier competitiewedstrijden in de Eredivisie en deed afgelopen zaterdag nog met Jong PSV mee tegen Sparta Rotterdam.

Bezig met laden …