voetbalzone

Tevreden Jol: 'We zouden op het Real Madrid van vroeger kunnen lijken'

Daniel Cabot Kerkdijk03 nov 2011, 23:25
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2011, 23:25
Advertentie

Fulham verdedigde haar kans op overwintering in de Europa League donderdag met succes. De ploeg van Martin Jol won voor eigen publiek met 4-1 van Wisla Kraków en heeft in Groep K na vier duels nu zeven punten, drie minder dan koploper FC Twente. Aanvaller Andrew Johnson maakte twee uitstekende doelpunten. Eén met een perfecte volley en een na een ingestudeerde vrije trap.

/

In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden slaagde Fulham er tegen het team van Robert Maaskant wel in om haar kansen te benutten. "We hebben zeer goed voetbal gespeeld", vertelde Jol na afloop. "Het vroege doelpunt kwam gelegen, maar door gebrek aan organisatie kwam Wisla op gelijke hoogte. Daarna maakten we een paar spectaculaire doelpunten. De tweede treffer was verbazingwekkend, het derde doelpunt slim. Bij een stand van 3-1 kon ik wisselen."

"Normaliter hebben we acht à negen kansen en maken we slechts een doelpunt, maar vandaag (donderdag, red.) waren we zeer efficiënt." Johnson is de vijfde speler uit de Premier League die dit seizoen minimaal tien doelpunten, alle competities meegeteld, heeft gemaakt, na Robin van Persie, Edin Dzeko, Wayne Rooney en Sergio Agüero. Jol was lyrisch over de manier hoe het derde doelpunt tot stand kwam. "Als we heel de tijd van dat soort ideeën hebben, dan zouden we op het Real Madrid van vroeger kunnen lijken."


Bezig met laden …