voetbalzone

The Guardian noemt zeven kandidaten voor United

Erik van Dam27 jan 2016, 08:10
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2016, 08:10
Advertentie

Het is onzeker of Louis van Gaal het seizoen afmaakt als trainer van Manchester United. De trainer ligt onder vuur bij het publiek en de media, maar intern geniet hij nog wel steun. Toch weet The Guardian dat de selectie van de Engelse topclub het moeilijk vindt dat er zoveel onzekerheid is rond hun trainer.

voetbalzone

“Sinds hij in de zomer van 2014 trainer werd, hebben de spelers geprobeerd zich zijn methoden eigen te maken en te wennen aan zijn manier van managen. Maar het gevoel is dat zijn invloed na iedere zwakke prestatie minder wordt”, schrijft Engelse kwaliteitskrant. “De familie Glazer verheft de competitie als prioriteit boven alle andere competities waarin de club meedoet en dus zal Ed Woodward zich zorgen maken.”

De directeur annex vicevoorzitter van United zit in zijn maag met de situatie. Hij koos voor David Moyes als opvolger van Sir Alex Ferguson, maar dat experiment mislukte. Nu Van Gaal het ook niet heeft kunnen bolwerken staat de druk er vol op bij Woodward om het nu wel goed te doen met een nieuwe coach. De vraag is echter wie het moet worden. The Guardian stelt dat er zeven kandidaten in beeld zijn bij de club.

voetbalzone

De belangrijkste van hen is, niet zo verrassend, José Mourinho. Zijn management ontkende ten stelligste dat Mourinho een brief van zes kantjes had gestuurd als sollicitatie, maar de Portugees staat wel degelijk open voor de baan. Het feit dat United hem nog steeds niet officieel heeft benaderd zegt volgens de Engelse krant echter wel iets over hoe er tegen hem aan wordt gekeken. Men roemt zijn trainerskwaliteiten, maar vreest zijn karakter.

Woodward ziet ook Ryan Giggs als kandidaat. Verstandig, want de Welshman vertrekt volgens de Daily Mirror wanneer hij zonder gepolst te worden assistent moet blijven. Een tweede oud-speler wordt ook gezien als optie: Gary Neville van Valencia. Hij benadrukte recent echter al dat hij niet uit is op de baan in Manchester. Naast Mourinho, Giggs en Neville worden Diego Simeone, Mauricio Pochettino, Marcelo Bielsa en Jorge Sampaoli genoemd als voorname kandidaten. Woodward zou Josep Guardiola eraan willen toevoegen, maar ‘weet’ dat Pep een herenakkoord heeft met Manchester City.

Bezig met laden …