Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Theo Janssen legt uit waarom Joey Veerman in het Nederlands elftal faalt

Laatste update:

Joey Veerman beleefde dinsdag een avond om heel snel te vergeten. De Oranje-international maakte tegen Oostenrijk (2-3 verlies) zijn rentree in de basis, maar werd tien minuten voor rust al door bondscoach Ronald Koeman gewisseld voor Xavi Simons. Theo Janssen legt in het NOS-programma Studio Fußball uit waarom Veerman in Oranje niet uit de verf komt.

Veerman ontving in het eerste half uur van de wedstrijd 29 keer de bal. Zestien keer daarvan slaagde hij er niet in om de bal door te geven aan een ploeggenoot. Het leverde een geslaagd passingsperscentage van slechts 47,4 procent op.

Een pijnlijke wissel in de 34ste minuut volgde. Janssen vindt het niet heel vreemd dat de middenvelder van PSV tegen Oostenrijk door het ijs zakte. “Veerman is een speler die ruimte nodig heeft. Als een tegenstander kort dekt, over het hele veld een-op-een speelt en hem vol op de huid zit, dan heeft hij gewoon moeite”, zegt de analist.

“Er zijn maar weinig ploegen die overal druk zetten. Veerman is normaal gesproken een speler die best wel intelligent is, veel uitzakt naar de zijkant en daar het spel gaat verdelen. Bij het Nederlands elftal moet hij vanuit het middenveld met heel veel mensen om zich heen heel snel gaan handelen. Dan zie je dat hij daar tegen Oostenrijk toch wel heel veel moeite mee heeft.”

“Bij PSV zijn ze op elkaar ingespeeld”, haakt Lasse Schöne, die te gast is in het praatprogramma, in. “Zodra hij de bal krijgt dan lopen er twee of drie spelers gelijk diep. Dan legt hij de ballen wel neer waar hij ze wil. Dat had je tegen Oostenrijk niet. Zijn geweldige vrije trap is eigenlijk wel zijn kwaliteit.”

Van Basten vindt het te makkelijk om enkel kritiek te uiten op Veerman. “Als team kun je elkaar ook helpen. Als iemand de bal heeft en je beweegt goed, dan kun je de bal makkelijk kwijt. Als er niet goed wordt bewogen, dan help je elkaar niet en dan komt zo’n jongen als Veerman ook in de problemen. De leiders bij Oranje moeten veel meer optreden en zorgen dat dat soort dingen wel gebeuren. Je moet met elkaar bezig zijn.”

“Is dat niet een beetje een probleem in de hele maatschappij?", vraagt Van Basten zich hardop af. “We durven elkaar bijna niet meer ergens op aan te spreken, want pas op dat je niets verkeerd zegt. Voetbal is gewoon topsport en topsport is bikkelhard. Voor jou twee anderen. Dat is een beetje straattaal, maar het lijkt wel of je elkaar niet meer de waarheid mag, kan of wil zeggen.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

‘Een speler die ruimte nodig heeft’, dat wilt iedere middenvelder wel. Betekend simpelweg dat dit niveau voor hem (op dit moment) te hoog is. In de top krijg je geen tijd en ruimte, maar moet je snel handelen, vantevoren al weten waar je de bal naartoe speelt als je m krijgt. Hij speelt nog niet al te lang in de top van de ED, dus vreemd is het allemaal niet. Wat wel vreemd is is dat ophemelen wat constant gebeurd na 1 of 2 goede wedstrijden. Analysten struikelen over elkaar om een afwijkende mening te hebben, een die opvalt. Veerman zal prima een stap kunnen maken naar de (sub)top van Italie a la Koopmeiners, maar voor toplanden als Duitsland, Spanje, en Engeland komt hij echt tekort.

26 juni 2024 om 08:27

In de top wordt juist ruimte gecreëerd. Dat heeft met bal snelheid te maken, man overslaan, door bewegen en veel meer aspecten.

En veerman eruit halen omdat die slecht was helemaal prima hoor. Maar dit is gewoon tactisch collectief falen. Geen druk op de bal, geen pressie naar voren, je laat die oostenrijkers comfortabel achterin rondspelen. van Dijk en de Vrij spelen het liefste met zoveel mogelijk zekerheid, ze moeten het team naar voren stuwen.

Ook in het veld heel weinig leiderschap aanwezig, je voelt na een paar minuten al dat er dingen anders moeten. Maar het moet van de bank komen. Dat zegt iets over leiderschap, karakter en overlevingsdrang.

oostenrijk is als team een prima team, maar geen hoogvlieger. Ze hebben eigenlijk heel weinig gecreeerd. Maar een beetje hoge druk en energie en heel NL elftal is van de leg. te bizar voor woorden eigenlijk.

26 juni 2024 om 08:34

@Mansje

Wat zeg jij nou? In de top word ruimte gecreëerd? Ja dat klopt, een Modric en Kroos excelleren omdat hun ploeg ruimte voor hun creeert… precies dus niet…

De reden dat Kroos, Modric, Pirlo, Xavi, Busquets, Scholes, Schweinsteiger etc allemaal zo goed waren is omdat deze onder de hoogste druk konden blijven voetballen…die draaide weg, speelde uit, combineerde kort, zakte uit, ging diep etc

Die verliezen de bal niet onder druk, die creeeren de opening en de man meer situatie.

26 juni 2024 om 08:59

Natuurlijk wordt er in de top ruimte gecreëerd. Dat is een van de filosofieën van guardiola, "attack the space". En natuurlijk kan je al die topspelers halen die onder de druk uit kunnen voetballen.

Het gaat er juist om als je bijv kroos laat schaduwen hij geen ruimte krijgt. Maar er ontstaat ook tactische disbalans. Dus als kroos nog steeds geschaduwd wordt op plekken op het veld waardoor ruimte ontstaat voor anderen, dan heb je tactische vaardigheid nodig om daar als ploeggenoten gebruik van te maken.

Jij hebt het over individuele kwaliteiten. En daar hebben we in NL maar 1 van en dat is frenkie op het middenveld.

Ook als een spits heel hoog staat en buitenspelers heel breed creeer je ook meer ruimte voor middenvelders. Dus als je de bal hebt is er dan meer ruimte, nadeel bij balverlies is de grotere ruimtes om te verdedigen. dat heeft dan weer te maken met tactische team discipline.

26 juni 2024 om 09:00

Lol. Je speelt tegen Oostenrijk, niet prime Spanje of Barcelona. Veerman kan inderdaad leuke passjes geven als hij tijd en ruimte heeft, en bij PSV heeft hij dankzij Bosz een ideaal team om zich heen die goed druk zet en waar afgelopen seizoen elke tegenstander zich liet terugzakken. Dan is het makkelijk voetballen ja.

Veerman is dit EK uit nood basisspeler, maar als jongens als Frenkie, Koopmeijners, De Roon en Wieffer fit waren geweest, had hij hooguit enkele minuten mogen invallen. We kunnen wel zeggen dat het hele team gister ondermaats was (en dat was het ook), maar voor iemand wiens beste kwaliteit zijn passing hoort te zijn, verwacht in elk geval dat zelfs in je slechtste doen je minimaal de helft van je passes aankomen. Maar dat bleek teveel gevraagd. En dan zie je dat iemand als Frenkie hier alleen maar wordt beschuldigd van balletjes breed en risicoloos spel, maar dat is ook gewoon een kwaliteit dat je situaties herkent om de bal in de ploeg te houden.

26 juni 2024 om 09:35

Veerman afserveren maar wel opteren dat Wieffer anders had gespeeld is echt lachwekkend. Die was net zo goed verzopen gisteren.

26 juni 2024 om 10:17

@woenselaar
En dat zullen we nooit weten.
Wieffer is echter meer een defensieve speler en zou niet snel op de positie van Veerman komen te staan.

26 juni 2024 om 11:42

Heel simpel, de man zonder bal bepaalt. Een balletje wegleggen is niet moeilijk als de loopacties van ontvangende spelers goed zijn. Bij het oranje van Koeman zijn er nauwelijks loopacties.

26 juni 2024 om 11:48

Gezien het spelbeeld waarin 11 spelers verzopen, durf ik mijn handen best in het vuur te steken dat Wieffer niet de reddingsboei was hoor

26 juni 2024 om 08:44

Oostenrijk heeft middenvelders van het niveau psv of lager, dus dat niveau kan hij in principe makkelijk aan. Alleen, er klopte tactisch vrij weinig van en het hele team zakte door het ijs. En veerman zelf had zeker een slechte dag, dat natuurlijk wel.

26 juni 2024 om 09:01

Ben ik het helemaal mee eens. Individueel was het heel slecht, maar als team misschien nog wel slechter.

26 juni 2024 om 09:10

Ik denk dat Baumgartner, Laimer en Sabitzer allemaal eerder opgesteld worden dan Veerman. Schouten twijfel. Weet je waar ze spelen uberhaupt? Zijn geweldige spelers, het middenveld is de beste linie van Oostenrijk.

26 juni 2024 om 09:55

Prima middenveld inderdaad. Echter stonden de eerste 2 wissel. Oostenrijk speelde niet eens met hun sterkste elftal in elke linie. Dat maakt het misschien nog wel schokkender.

26 juni 2024 om 09:34

Werden er maar zoveel excuses verzonnen voor Memphis als hij een wedstrijd slecht speelt. Heb nu al 10 artikelen gelezen hoezo Joeytje Veerman het gister lastig had.

Zo kun je weer goed zien hoe de NLse media meet met 2 maten. Sommige spelers worden compleet afgefakkeld, en sommige spelers krijgen opbouwende kritiek.

Het spel van Veerman was echt een voorschutting gister, struikelen over de bal terwijl er niemand in de buurt was, simpele ballen over de zij lijn zonder dat de tegenstander druk zet, maar hey het was zo lastig voor hem door de manier hoe Oosterijk speelde.

26 juni 2024 om 10:02

Ecast Mrguide. Toni Veerman is de speeltuin van de Eredivisie gewend en dan kan hij het wel. Maar dit EK is andere koek. tegen Polen viel hij al door de mand en tegen de felle Oostenrijkers was het het helemaal hopeloos.

Hoe je het wendt of keert hij heeft gefaald. We missen Frenkie, die kan zich in dit soort situaties onderuit dribbelen. Eens, zijn ploeggenoten hadden hem kunnen helpen.

Maar ben bang dat hij onder druk faalt of zijn heimwee problemen moeten hem weer parten spelen!

26 juni 2024 om 13:01

Toni Veerman? Kijk jij wel voetbal?

26 juni 2024 om 15:39

Ik denk dat hij dit expres heeft gedaan, want hij zou volgens velen zo op het middenveld van Real kunnen spelen.

Heel simpel Oostenrijk ging er vol voor en het Nederlands elftal geloofde het wel. Je mist in NL-elftal iemand die de boel op scherp zet en iemand die overtreding maakt van tot hier en niet verder.

26 juni 2024 om 08:24

Ergens zou je zeggen: geef ze eens ongelijk. Aangezien Kroatië al zo goed als uitgeschakeld was wist je dat je de moeilijke kant van het schema zou ontlopen als je geen 2e zou worden. Dan is verliezen op halve kracht mogelijk zelfs voordeliger dan tot het gaatje gaan voor de winst of een gelijkspel. Al geloof ik niet dat er sporters zijn die zo denken.

26 juni 2024 om 08:29

Klopt idd. Maar ik kan daar niet inkomen, want zelfs op de training wilde ik kosten wat kost winnen hahaha. Of het waren de zenuwen van de spelers. Het middenveld liet constant de al van de voet afspringen als ze aangespeeld werden. Toen Simons had ik het gevoel van nu staat er iemand die wel wat met een bal kan. Maar ja Koeman he die laat Wijnaldum invallen en Simons moet naar de rechtsbuiten positie toe..... zucht

26 juni 2024 om 08:37

@PTT80

De mentaliteit die Oostenrijk had, maar ook ploegen zoals Portugal, Duitsland etc. Dat is precies wat we al jaren missen.

Er is een reden waarom we in 2010 de finale haalden. Met Mathijssen/Heitinga waren onze CVs echt niet geweldig. Je moest ze alleen 4x voorbij, ze liepen zichzelf het snot voor de ogen…

Met daarvoor het blok van Bommel/De Jong, die wel wereld klasse waren, maar ook dezelfde mentaliteit

Enige in de huidige selectie die dit hebben zijn Weghorst, Dumfries, Ake en misschien de Ligt…

26 juni 2024 om 08:50

Helemaal mee eens! Mannen die letterlijk het gras opvreten. Daarom ook jammer dat de Roon geblesseerd is. We hebben te veel mooi weer voetballers.....

26 juni 2024 om 09:14

@D-Bergkamp helemaal mee eens. Ik ben van mening dat de mentaliteit er niet in komt door iemand als Koeman, hij is gewoon niet de juiste man. Ik heb afgelopen jaar zelf mogen meemaken wat de juiste trainer kan doen voor bepaalde spelers. Zou heel graag ETH zien daar op den duur.

26 juni 2024 om 09:18

Als er iemand is die het gras niet opeet is het De Roon wel. Die heb ik in alle interlands nog nooit een bal zien afpakken. Wieffer kan dat veel beter en heeft wel die grinta

26 juni 2024 om 08:30

Wellicht dat het onbewust ergens mee speelde bij sommige spelers, maar laat het dan op z'n minst niet zover komen dat je na een halfuur gewisseld wordt...

26 juni 2024 om 08:43

Je mist wel een felle balafpakker, Schouten doet alles positioneel en is een goede verdedigende middenvelder, maar in deze pot had je veel aan Wieffer gehad. Iemand die een schop uitdeelt.

Depay was echt 40x beter toen hij weghorst ernaast kreeg

26 juni 2024 om 08:58

Schouten is helemaal geen goede verdedigende middenvelder. Verdedigen kan hij niet. Het is zo slap.

26 juni 2024 om 09:07

Dan kijk jij zelden maar schouten. Normaliter heeft die jongen perfecte rust en controle. Hijzelf wilt alleen niet in de verdediging staan. Geeft hij zelf ook aan. Is hij minder zeker in zijn functie, maar alsnog prima voor ED. De echte verdedigers achter hem liepen zelf echt dramatisch te doen.

26 juni 2024 om 09:15

Rust zeker, misschien soms teveel, beetje zoals Cocu dat vroeger deed. Ik doel er meer op dat je naast zo iemand een type Van Bommel, Davids of Nigel de Jong nodig hebt.

26 juni 2024 om 11:57

@PTT80 Weghorst, vd Ven en in mindere mate Frimpong brengen dat veel meer. Nederland moet ook gewoon 5-3-2 gaan spelen met Frimpong en van de Ven als backs. We hebben te weinig goede middenvelders. Voorin Weghorst met Depay/Malen. Zou een stuk beter zijn. Ben niet de grootste Weghorst fan, maar ook gister zag je dat Nederland met hem erin iets meer grip kreeg. De ballen gingen ook wat meer door de lucht. Weghorst houdt de boel wel bezig. Creëert ook weer ruimte voor de andere spelers om er omheen te bewegen. Als ik Risky Ronald was….

26 juni 2024 om 14:06

NL mist niet alleen die uithaal naar de tegenstander, maar ook precies wat vBasten zegt. We missen ook een leider die opstaat wanneer hij ziet dat Veerman het lastig heeft, iemand die Veerman helpt en zegt: geef mij de bal maar, ik regel het wel.

26 juni 2024 om 15:40

Die leiders hebben we wel, maar die zitten op de bank.

Volgens mij roepen veel mensen dit toch al een tijdje. Veerman kan lepe balletjes geven als hij er de tijd voor krijgt. Wanneer het niveau stijgt en ze hem meer op de huid zitten lukt het hem gewoon niet. Mist simpelweg (nog) dat niveau. Dit toernooi zit er op voor hem.

26 juni 2024 om 08:36

Maar hij wordt dus ook te weinig geholpen. Je zag het later ook met Reijnders op zijn positie. Je krijgt ballen ingespeeld met iemand in je rug en er bieden zich nauwelijks mensen aan. De kans dat je dan een bal kwijtraakt is vrij groot.

26 juni 2024 om 08:44

@Superfarmers,

Cruijf zou zeggen dat je te laat bent, voordat je de bal hebt moet je al weten waarheen je moet. Dat is tijd creeeren voor jezelf en het spel versnellen.

Als je tijd te kort komt, dan ben je te laat met tijd maken…

26 juni 2024 om 09:16

Al krijg je 10 minuten bedenktijd met deze voorhoede moet je alles zelf doen want waar normaal de verdedigers de spitsen moeten volgen doen ze bij Nederland het andersom.
De voorhoede loopt continue bij hun tegenstander om de bal maar niet te krijgen

26 juni 2024 om 10:19

Cruijf komt wel uit een tijd dat er veel meer tijd was om op te bouwen.

Veerman speelde verre van een goede wedstrijd, maar bij Nederland leek de wil om er samen iets van te maken niet aanwezig.

26 juni 2024 om 13:03

Veerman kan die ballen geven wanneer er gelopen wordt door zijn medespelers. Het is allemaal zo statisch dat zo’n jongen dan verzuipt. Als je dan ook nog zo’n kutwedstrijd speelt is het einde helemaal zoek.

Had Geertruida in de eerste helft al vaker naast Schouten mogen staan, dan had Veerman ook veel beter gerendeerd denk ik. Het leek tweede helft een duidelijke opdracht die best goed werkte aanvallend. Vond gisteren Reijnders eruit voor Wijnaldum geen verslechtering ook, en Wijnaldum was niet goed.Qua middenveld mis je gewoon teveel, gisteren had je Frenkie de Jong, maar ook Wieffer, Timber en de Roon heel goed kunnen gebruiken.

26 juni 2024 om 08:28

Maar waar je bij een aantal spelers echt naar de tactiek kunt wijzen vond ik de fouten van Veerman ook wel kinderlijk. Vrije ballen zonder een man bij hem leverde hij ook in
Hij leek echt last te hebben van de druk.
Reijnders was ook enorm slecht, maar Wijnaldum geen verslechtering? Ik kwam er na 20 minuten achter dat hij nog mee deed.

26 juni 2024 om 08:31

Nou over Wijnaldum dat laatste dus, het was sarcasme omdat Reijnders ook zo zwak was.

26 juni 2024 om 08:47

@baardgrasmus

Gravenberch stond bij Ajax bekend om altijd met 1 voet beweging zichzelf vrij te spelen en rust te creeeren. Iemand die met drie stappen het middenveld om kon gooien.

Die had gisteren een toegevoegde waarde kunnen zijn ipv Reijnders/Wijnaldum/Veerman/Schouten.

Niet dat Gravenberch beter is, hij was beter geschikt gisteren.

26 juni 2024 om 09:13

Dat denk ik ook, en ik vraag me ook af wanneer je hem dan nog wel opstelt.

26 juni 2024 om 11:45

Helemaal mee eens D-Bergkamp!

Ik ben helemaal geen mega fan van Gravenberch en ik vind dat hij nog flinke stappen moet zetten als speler zijnde. Echter, waarom hij 0 minuten maakt is mij een raadsel. Al helemaal omdat Wijnaldum blijkbaar zijn 'concurrent' is voor de invalbeurten.. Wijnaldum kan he-le-maal niets meer. Die is gewoon klaar. Brengt niks.

Gravenberch zal vast en zeker fouten maken en dat vindt Koeman waarschijnlijk eng. Maar alle middenvelders verspelen de bal geregeld. Dat is volgens mij een gegeven bij de huidige geselecteerde middenvelders. Gravenberch heeft wel bepaalde kwaliteiten die als hij de bal niet verspeelt, juist heel nuttig voor het elftal kunnen zijn. Waarom gebruikt Koeman hem dan niet?

De wissels waren ook echt abominabel gisteren.. Hoe haalt Koeman het in zijn hoofd om bij een achterstand van de Ven en Wijnaldum te brengen? Wat is het nut hiervan? Niets tegen van de Ven overigens, maar als je een aanvallendere linksback dan Aké erin wil zetten dan moet je niet hem erin zetten. Ja hij is sneller, maar ook een houten klaas qua motoriek. Dan had Koeman Maatsen erin moeten zetten...

26 juni 2024 om 08:30

Geertruida was abominabel de eerste helft, maar ik snap je punt.

Wijnaldum geen verslechtering? Nee omdat Reijnders zijn slechtste wedstrijd ooit in NL elftal speelde misschien. Wijnaldum had hoeveel balcontacten?

Janssen en van Basten hebben volkomen gelijk hier en hebben dat over van Dijk ook.

26 juni 2024 om 09:42

Ja en als Mbappe voor Nederland speelde dan zou Memphis ook beter renderen.

Kunnen mensen gewoon benoemen dat Veerman totaal door het ijs is gezakt en echt verschrikkelijk was gister? Want als spelers als Simmons, Memphis of Weghorst zo slecht spelen wordt er ook geen blik aan excuses opengetrokken om ze maar te beschermen.

Er moeten een paar dingen gebeuren. Ten eerste iemand die een bal kan afpakken naast Schouten. Hij hoort de balafpakker te zijn maar op 1 of andere manier is hij daar dit toernooi veels te passief in. Reijnders of Veerman ernaast werkt niet omdat die te aanvallend denken. Zou er een ijzersterke cmv naast hun staan dan was dit geen probleem. Echter is Schouten in balbezit verreweg de beste man op dit moment dus dan zou ik Geertruida/Blind ernaast doen als een dubbele 6. Is dit ideaal? Nee, want ze spelen er beide niet bij hun club. Dan toch Xavi op 10 die ook redelijk fel is zoals tegen Frankrijk. Ideaal? Nee want hij moet veel beter

Op rechts zou ik toch weer Frimpong doen. Iemand die mee helpt met verdedigen en vooral op tijd. Malen was niet slecht aan de bal maar verdedigend telkens zoals altijd een fractie te laat. We zijn momenteel niet in de luxe om maar te denken dat we met wingers kunnen spelen die blijven hangen.

De beide cv’s kunnen goed wegkoppen maar niet goed vooruit verdedigen. Ik denk dat De Ligt erin moet om er de druk op te kunnen houden want die kan wel vrij kort erop zitten. Is dit ideaal? Nee want De Ligt maakt ook zijn foutjes. De volgende tegenstander als ze slim zijn doen weer een spits die zich laat uitzakken of een 10 heel diep zodat Virgil en De Vrij gaan twijfelen om door te dekken met als gevolg een gapend gat. Daarom dus De Ligt.

Zodra het team voelt dat er geen gaten meer zullen zijn dan gaan ze aanvallend veel vrijer ogen omdat ze weten dat het goed zit. Gebeurt dit weer dan worden we geslacht tegen wie dan ook

26 juni 2024 om 08:38

Voor een echte stofzuiger had je Matusiwa moeten meenemen. Speelt al paar jaar in de Ligue 1 en afgelopen winter nog een mooie tranfer naar Stade Rennes gemaakt.

26 juni 2024 om 09:37

Idd. Met Matusiwa, de Jong en daarvoor normaal Simons, maar anders Koopmeiners krijg je een veel gebalanceerder middenveld.

26 juni 2024 om 09:02

Een cv op middenveld, een rechtsback op rechtsbuiten. Iedereen was blij dat we eindelijk afwaren van die geile 532, om vervolgens alle andere posities vol te stoppen met verdedigers en je beste aanvaller van gisteren eraf te halen. Als geertruida en de vrij gewoon praten, dan was er met Malen verdedigend niks aan de hand geweest. Het bleek gisteren ook wederom weer dat er gewoon een normale spits in moet. Eentje waar je de bal kwijt kan, waarvan je weet waar die is zonder te kijken. Zolang je vooruit geen flauw idee hebt, dan blijft de druk achterin liggen.

Stilstaan, niet bewegen, elkaar de waarheid niet zeggen, opgejaagd worden door de tegenstander...een coach die echt op alle fronten en niveaus faalt. Ned elftal kan beter de eer aan zich zelf houden voor de 1/8 finales. Er wordt zelfs niet met de tegenstander meegelopen. En volgens mij snappen ze het zelf nog niet....

Veerman is prima speler, neemt risico in zijn passing en dan gaan er dingen fout. Ik vergelijk de spelers niet in kwaliteit, maar De Bruyne heeft dat ook. Die geeft ook veel ballen weg, maar dat is inherent aan zijn spel. Maar gisteren was het gewoon sneu voor veerman, echt alles wat mis kon gaan ging mis. Dat lag imo niet volledig aan druk zetten. Soms heeft het niet een directe reden, zulke dagen heb je er ook tussen zitten.

26 juni 2024 om 08:59

Het gaat niet om de risico in zijn passing maar om zijn beperkte motoriek om dit ten aller tijde goed te kunnen uitvoeren. Met extreme druk zoals Oostenrijk of een top tegenstander die je vastzet vraagt je lichaam om flexibiliteit om meerdere oplossingen te kunnen uitvoeren wanneer je eerste optie niet meer kan. Dit word in een split second bepaald dus onbewust moet je lichaam handelingen verrichten waar je geen invloed op hebt. Puur een motorisch probleem dat De Bruyne niet heeft

26 juni 2024 om 09:20

Ik zeg ook niet dat het niet lag aan de druk, maar dat het niet volledig lag aan de druk. Hij heeft in de CL ook met druk gespeeld en dan was het niet zo slecht als gisteren. Wordt nu net gedaan alsof Oostenrijk speelde zoals Oranje 74 en dat het nog nooit voorgekomen is. Hij gaat op de bal staan, hij geeft simpele passjes gewoon aan een tegenstander etc. Dat hij minder goed is met druk, absoluut, dat ontken ik ook zeker niet, dat geldt voor de meeste spelers. Voor een De Bruyne geldt minder en daarom is dat wereldtop. Maar ik vergeleek de spelers ook niet, alleen het risico in passing. Dat je niet enkel naar cijfers kan kijken "zoveel ballen ingeleverd".

26 juni 2024 om 09:40

Het stomme is ook, en daarom denk ik dat hij weerstand oproept (iig bij mij) is dat dit allemaal dingen zijn die trainbaar zijn. Kracht, duelkracht, snelheid, dynamisch bewegen, het is allemaal aan te leren. Veerman zal nooit een Viera worden, maar hij kan met meer effort er veel meer uithalen. En als je dat niet doet dan krijg je dit; een speler die teert op zijn talent en er op een niveau gruwelijk afgaat.

26 juni 2024 om 09:44

Dat zie je denk ik verkeerd Lexy. Bedoel dit niet lullig maar Joey zijn hersens kunnen de snelheid waarmee het allemaal gaat niet verwerken. Daardoor is hij te laat met handelen en ziet het er vaak knullig en zwak uit, dit is niet te trainen.

Sommige kwaliteiten wordt je mee geboren en men wilt weleens vergeten dat de hersens van een voetballer net zo belangrijk zijn als zijn voeten.

Je kan heel lang analyseren hoor, maar als je alle ballen verkeerd aanneemt of zelfs struikelt over de bal of in de voeten van de tegenstander kaatst kan je een hele fanfareband diep laten gaan, dat verandert weinig.

Veerman kan prima renderen tegen het rechter rijtje van de eredivisie. Zodra het niveau omhoog moet zoals gisteren legt hij het op alle fronten af. Tel daar bij op dat er totaal geen bewegende oranje collega’s om hem heen stonden en dan krijg je dit. Koeman is als hoofdcoach verantwoordelijk voor dit debacle. Niemand anders. De leiding is altijd verantwoordelijk.
Gisteren werd pijnlijk duidelijk dat dit elftal middelmaat is. Meer niet

Die zonedekking achterin werkt ook niet, ze geven veel te veel ruimte weg. Maak het speelveld compacter of ga vast op je man staan.

Dan nog zie je weinig spelers die zo aan het schutteren waren als Joey. Zelfs halve amateur teams die tegen topploegen spelen komen met beter spelende middenvelders. Dit waren gewoon zenuwen lijkt me.

Probleem van Joey Veerman is dat zijn verwerkingssnelheid gewoon niet hoog genoeg ligt, dat was het gehele seizoen bij PSV ook heel duidelijk. Iedere tegenstander die maar iets van druk zet op Veerman speelt hem op die wijze uit de wedstrijd.
Het is geen schande, maar hij is gewoon van het niveau Eredivisie. Die heeft niets te zoeken bij het Nederlands elftal, nu niet en in de toekomst niet.

26 juni 2024 om 10:04

Zijn verwerkingssnelheid is prima, dat hebben we in de CL ook gezien (behalve de eerste wedstrijd tegen Arsenal). Het probleem gisteren met name was dat er druk op Veerman gezet werd, maar Veerman de bal niet kwijt kon. Bij PSV is dat ook wel regelmatig gebeurd, dat er volop druk gezet werd op Veerman, maar daar heb je een team met heel veel dynamiek, lopende spelers, balvaste spelers, die vrijwel altijd in beweging zijn en daardoor aanspeelbaar zijn.

Gisteren bestonden de achterste zes (veerman, Schouten, Ake, Van Dijk, De Ligt en Geertruida) uit spelers die achter de bal blijven en niet dynamisch zijn. Bovendien bleef Malen aan de zijkant plakken. Hierdoor waren vooruit de opties op het middenveld beperkt met Depay en (de ook dramatisch spelende) Reijnders. Terwijl daar juist de ruimte lag met de spelers van Oostenrijk die constant druk vooruit zetten (dat zag je ook elke keer als er wel een lange bal gespeeld werd). Dit kon je van tevoren precies zo uittekenen. Had Koeman gestart in de "Polen"-opstelling, dan heb je vooruit veel meer opties en dynamiek met Dumfries / Frimpong en Xavi die naar binnentrekt op het middenveld erbij. Dan komt Veerman ook veel meer in zijn kracht te spelen, als hij die diepe ballen en de ballen tussen de linies door kan geven. Veerman was aan de bal onvoldoende, maar dat valt niet los te zien van de laffe en zwakke tactiek van Koeman door het opstellen van spelers die niet met elkaar matchen.

26 juni 2024 om 10:09

De bal niet kwijt kunnen bij een medespeler heeft toch nog niets te maken met de eerste balcontact? Het is geen schande dat hij een plafond heeft, prima speler voor PSV inderdaad (daar zijn de verwachtingen ook anders dan bij Oranje).
Maar de wedstrijd tegen Arsenal was juist een goed voorbeeld van hoe slecht hij om kan gaan met felle, intense en hoge druk. Het lijkt bij vlagen alsof hij dat mentaal of niet aan kan of niet op tijd kan verwerken.

Dat Koeman niet het beste uit spelers weet te halen is verder wel evident.

26 juni 2024 om 10:29

Ik zeg ook dat Veerman aan de bal onvoldoende was, alleen een blinde ontkent dat, maar ik vind ook dat hij niet genoeg geholpen werd en daardoor genoodzaakt was om risicovolle passes te geven.

Verder heeft Veerman zich na die pot tegen Arsenal uitstekend ontwikkeld. Niet voor niets was hij speler van de week in de achtste finale tegen Dortmund (een beter team met betere spelers dan dit Oostenrijk). Dat laat zien dat hij absoluut het niveau heeft om mee te kunnen met Oranje.

Overigens is het ook helemaal niet erg om PSV als je max te hebben. Ik zie hem graag nog jaren bij PSV spelen, want hij is gewoon de beste van de eredivisie. Ik denk evenwel dat er een stapje hogerop ook nog wel inzit.

26 juni 2024 om 11:30

Ik snap je punt deels rubentje13. Ik vind niet dat hij de gehele CL campagne buiten die wedstrijd tegen Arsenal altijd goed was. Ja die pot tegen Dortmund was goed, maar dat is 1 pot. Net zoals de slechte pot tegen Arsenal 1 pot was hoor. Maar het is niet dat de overige 6 CL wedstrijden die hij heeft gespeeld allemaal goed waren. Het was wisselvallig. Dat is net precies het punt bij Veerman denk ik. Hij kan nog niet constant dat niveau aan.

Qua kwaliteiten kan Veerman absoluut mee. Daar ben ik het mee eens. Alleen moeten we wel eerlijk zijn over wat Veerman zelf moet verbeteren. Ik ben het met je eens over de tactiek van Koeman. Echter, daarmee kun je niet volledig de abominabele pot van Veerman mee kwijtschelden. Jij zegt terecht dat er niet altijd genoeg afspeelmogelijkheden waren. Dat klopt. Maar Veerman heeft ook veel ballen verloren uit eigen slechte aanname of pass, zonder dat het nodig was.

Dat laatste is iets wat je in mijn optiek Veerman wel zwaarder mag aanmeten. Dat gebeurt hem in Oranje namelijk te vaak tot nu toe. Als meer dan 50% van jouw passes niet aankomen, dan is dat oprecht heel slecht. En als er een druk op jou gezet wordt en jij kunt direct niet eens meer een simpele bal aannemen, dan is dat ook echt niet goed. Dat is ook niet des Veermans. Ook al is de tactiek slecht en het hele elftal slecht, je moet als speler ten alle tijden de basis dingen nog kunnen doen. En dat ging bij Veerman zelfs niet goed. Dus ik vind dat wel een schrikbarende ondergrens.

Nou hoop ik dat hij hierdoor niet 'geknakt' is overigens, maar dat hij hiervan leert en zich herpakt. Want het type speler dat hij is moeten wij in Oranje juist hebben. Voor wat betreft die stap hogerop, ik hoop dat hij verstandig is en nog 1 jaartje PSV doet. Juist om deze dingen uit zijn spel te halen, alvorens hij een stap gaat zetten.

Als je alleen met ruimte kan spelen, hoef je alleen maar in de eredivisie te blijven.. in andere competities krijg je dat niet, heel misschien kan je Italië proberen, maar dan wel een goed team en niet zo'n bij elkaar geraapt zootje als Juventus afgelopen jaren is geweest.

Van Basten heeft hier natuurlijk wel een punt. Als je tegenwoordig iemand op werk op een normale manier aanspreekt op fouten die zijn gemaakt barst men bijna in tranen uit en op social media wordt je gelijk een hater genoemd.

Niks mis met elkaar aanspreken als het met de goede bedoeling is.

26 juni 2024 om 10:25

Vind het lastig om dit soort maatschappelijke thema's op een nationaal elftal te projecteren. Volgens mij is er een gebrek aan leiderschap en is er geen speler (bij voorkeur middenvelder) die de lijnen uitzet. Dat is niet gek, de spelers zijn druk genoeg met zichzelf.

26 juni 2024 om 10:29

Van Dijk wordt zo geroemd om zijn leiderschap, maar ik dat nergens in terug. Sterker nog hij gaat zelf voorop in de malaise met het opheffen van buitenspel.

Eigenlijk kunnen we echt niet meer aankomen met spelers uit de Eredivisie. Het niveauverschil is zo ontzettend groot. Veerman die in NL lekker de tijd en ruimte krijgt, maar internationaal direct verzuipt. Doet me denken aan Berghuis, ook een mooi weer voetballer met goede techniek en passing, maar veel te weinig power en snelheid.

We kunnen allemaal wel naar de spelers gaan wijzen, maar het begint allemaal bij de trainer die het tactisch niet goed voor elkaar heeft gekregen om het hoge druk zetten van Oostenrijk te ontregelen.

Iedereen wist hoe Oostenrijk de wedstrijd zou benaderen, er was zogenaamd een plan, maar ik vraag me af of Koeman wel door heeft dat plannen soms ook niet werken. Dan is het aan jou als trainer om flexibel te zijn en een of meerdere backup plannen achter de hand te hebben. En het is overduidelijk dat Koeman dit niet heeft.

Het is alsof je stug de lange bal blijft spelen tegen tegenstanders die 3 koppen groter zijn dan je zelf, in plaats van een andere speelstijl te gebruiken ga je spelers inwisselen die misschien iets langer zijn maar nog steeds tekort schieten.

Als je leuk speelt tegen een Zwolle sparta excelsior en waar je 95% van de wedstrijd in balbezit bent is het super makkelijk voetballen. En dan hebben we de voetbal kenners in Nederland die dit soort spelers op hypen dat ze echt geweldige spelers zijn en dat ze bij alle topclubs in Europa in de basis zouden staan, maar die hebben het allemaal al jaren mis. En nu zien we op het ek dat ze het niet aan kunnen en dat het Nederlandse voetbal al jaren niet zo goed is als wat ze denken. Er zitten geen spelers in zoals een Davids een de jong een stam een van bommel. Maar daarvan zien we een model rondlopen met een tulband dan hebben we een schaatser en een tennisser een basketballer achterin een tuktuk rijder op het middenveld.
Jongens we moeten echt wat gaan aanpassen aan de opleiding

Koeman wilde persé een selectie van 26 spelers mee kunnen nemen naar het EK om bij eventuele blessures nog steeds 11 tegen 11 kunnen spelen op de trainingen. Zouden ze daar nou echt niet op getraind hebben? Het druk zetten 1 op 1 en daar proberen onderuit te voetballen? Eigenlijk was dat het probleem niet. Verdedigend was het gewoon dramatisch. Hoezo zou je Geertruida basis zetten in een wedstrijd waar je 1e van de groep kunt worden? Had daar gewoon Dumfries of Frimpong neergezet. Dan hadden de Oostenrijkers achter ons aan moeten rennen ipv andersom.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren