voetbalzone

Thiago aanvaardt besluit Barcelona: 'Alles in het leven heeft een reden'

Erik van Dam06 jul 2012, 16:30
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2012, 16:30
Advertentie

Thiago Alcántara legt zich neer bij het besluit van Barcelona om hem niet naar de Olympische Spelen te laten gaan. Donderdag gaf de Spaanse topclub een statement af, waarin het meedeelde dat de middenvelder niet naar Londen af mag reizen. Volgens de medische staf is hij nog niet voldoende hersteld van een scheenbeenblessure.

/

Olympisch bondscoach Luis Milla werd zo gedwongen een streep te zetten door Thiago's naam. De zoon van de Braziliaanse legende Mazinho speelde afgelopen seizoen 27 duels voor Barcelona in competitieverband. Een blessure aan zijn scheenbeen hield de middenvelder echter al afzijdig tijdens de laatste oefensessies van het seizoen.

Barça vindt niet dat Thiago al voldoende hersteld is en staat hem derhalve niet af aan de Olympische selectie; Jordi Alba, Martín Montoya en Cristian Tello mogen wél mee. “Alles wat in het leven gebeurt, heeft een reden”, zegt Thiago vrijdag op zijn Twitter-account over het veto dat zijn club uitsprak. “Zelfs wanneer we niet begrijpen waarom precies.”

Bezig met laden …