voetbalzone

Thiago: 'Aanwezigheid van Guardiola heeft mij over de streep getrokken'

Bart Kruyt15 jul 2013, 20:00
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2013, 20:00
Advertentie

Thiago Alcántara landde maandag op het vliegveld in München en staat voor een nieuw avontuur. De 22-jarige middenvelder besloot te vertrekken bij Barcelona en Bayern München rondde de miljoenentransfer zondag officieel af. De uitblinker van het EK Onder-21 in Israël kan niet wachten om bij der Rekordmeister aan de slag te gaan en hij erkent dat Josep Guardiola een grote rol speelde in zijn keuze voor de club uit Beieren.

/

“We kennen elkaar al heel erg lang en hij is een trainer die mij veel vertrouwen geeft”, zegt Thiago op de officiële website van de Champions League-winnaar. “Ik ben een groot fan van zijn voetbalfilosofie en er zijn maar weinig trainers op de wereld die over zijn kwaliteiten beschikken. Hij was absoluut een belangrijke reden voor mij om naar München te komen.” De zaakwaarnemer van de spelmaker is overigens de broer van Guardiola en dat maakte de onderhandelingen er ook makkelijker op.

Thiago, die voor vier seizoenen tekende in de Allianz Arena, werd in Camp Nou gezien als de opvolger van Xavi en/of Andrés Iniesta, maar met het oog op het WK van volgend jaar zomer in Brazilië besloot hij te vertrekken. Bij Bayern denkt hij meer kans te maken op speeltijd, hoewel hij er wel concurrentie heeft van onder anderen Luiz Gustavo, Bastian Schweinsteiger, Mario Götze, Toni Kroos en Thomas Müller. Het ligt in de lijn der verwachting dat landgenoot Javi Martínez een linie naar achteren wordt opgeschoven.

“Ik ben erg gelukkig”, vervolgt Thiago zijn relaas. “Als er in het leven een dag is waarop je gelukkig kan zijn, dan is vandaag wel zo’n dag. Ik heb voor deze club gekozen omdat deze club al vele jaren tot de wereldtop behoort en de ploeg mooi voetbal speelt. De aanwezigheid van Guardiola heeft mij over de streep getrokken. Ik ga dit avontuur met veel zin aan en hoop dat ik hier veel kan spelen en de prestaties van het vorige seizoen kan evenaren”, aldus drievoudig Spaans international.

Bezig met laden …