voetbalzone

Thiago barst in tranen uit: 'Vooral Bastian heeft me enorm geholpen'

Matthijs van Laar05 apr 2015, 11:25
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2015, 11:25
Advertentie
voetbalzone

Na precies één jaar en zes dagen maakte Thiago Alcántara zaterdag zijn rentree bij Bayern München. Een zware knieblessure wierp de jonge Spanjaard ver terug, maar in de beladen uitwedstrijd bij Borussia Dortmund (0-1 winst) stond hij eindelijk weer eens op het veld, zij het maar 22 minuten. Na afloop liet de Spaans international zijn emoties de vrije loop en biggelden de tranen over zijn wangen.

Thiago kon ook in gesprek met een reporter van Bundesliga.de zijn emoties niet verbergen. "Dit is zo geweldig. Voetbal is mijn leven, zo simpel is het. Voor veel mensen is het slechts een spelletje. Maar aan de echte fans kun je zien hoeveel het betekent en hoe emotioneel zij zijn. Voor hen en voor ons is voetbal veel meer dan gewoon een spel. Zoals ik al zei: het is echt ons leven."

De zware knieblessure die hij ruim een jaar geleden opliep, betekende dan ook de grootste tegenslag ooit voor de 23-jarige spelmaker. "Gelukkig stonden mijn teamgenoten altijd voor me klaar. Bastian Schweinsteiger heeft me vaak gebeld en hulp aangeboden. Het was vandaag zeer emotioneel. We zijn allebei weer fit na een heel erg moeilijk jaar."

In hoeverre coach Josep Guardiola dit seizoen echt iets heeft aan Thiago, zal echter moet blijken. "Ik ben nog lang niet op het punt waar ik zijn moet, conditioneel", vervolgde de speler. "Ik was vandaag al na tien minuten een beetje moe. Maar dit helpt me bij mijn herstel. Ik hoop dat ik nu per wedstrijd iets meer belasting kan verdragen."

Bezig met laden …