voetbalzone

Thiago geniet van Duitse ploeggenoot: 'Hij gaat een tijdperk definiëren'

Matthijs van Laar27 dec 2013, 14:05
Laatst bijgewerkt: 27 dec 2013, 14:05
Advertentie
/

Mario Götze is een talent om van te watertanden. Niet alleen kenners en analytici zijn lovend over de jonge aanvaller van Bayern München, ook zijn medespelers lopen met hem weg. Thiago Alcántara, die een half jaar geleden de overstap maakte van Barcelona naar München, voorspelt zijn ploeggenoot een grootse toekomst. "Hij gaat een heel tijdperk definiëren", denkt de Spanjaard.

De 21-jarige Götze is de laatste weken bezig aan een opmars in München. Hij kende, met name vanwege blessureleed, een lastig begin in de Allianz Arena, maar heeft inmiddels zijn vorm van weleer hervonden. Thiago heeft dat van dichtbij mogen ervaren. "Goede spelers beslissen niet alleen wedstrijden, maar laten ook anderen om hen heen beter functioneren. Götze is zo'n speler", zegt hij in Sport.

De spelmaker komt in de Catalaanse krant ook nogmaals ter sprake over zijn keuze om Barcelona te verlaten voor Duitsland. "Het is een geweldige ervaring om bij Barcelona te spelen, maar ik wilde spelen en nieuwe dingen ervaren. In Barcelona had ik ook monsters voor me en het zou enorm lastig zijn geworden om die uit de basis te spelen. Ik heb geen spijt van mijn wissel. Ik voel me hier uitstekend."

Bezig met laden …