voetbalzone

'Thiago leek wel de nummer negen, ik kon mijn ogen niet geloven'

Bart Kruyt18 jun 2013, 22:41
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2013, 22:41
Advertentie

Jong Spanje prolongeerde dinsdagavond de EK-titel voor spelers onder 21 jaar en in de finale was er een bijzondere rol weggelegd voor Thiago Alcántara. De middenvelder van Barcelona maakte al in de eerste helft een hattrick en la Furia Roja won uiteindelijk met 2-4 van recordhouder Italië. Thiago toonde zich na afloop tevreden met alweer zijn twaalfde prijs in zijn carrière.

/

De aanvoerder won twee jaar geleden ook al het jeugd-EK en dinsdag won hij het toernooi dus opnieuw. “Een prijs winnen is het lekkerste gevoel dat je kan hebben in een toernooi of na een wedstrijd”, zegt Thiago op de officiële website van de Europese voetbalbond UEFA. “Ik wil al mijn medespelers bedanken voor het opnieuw winnen van een prijs voor Spanje." Thiago liet een speciaal dankwoord uitgaan naar aanvaller Álvaro Morata.

De spits begon het toernooi in Israël op de reservebank, maar vocht zich door zijn doelpunten terug in de basis. “Hij is een geweldige speler die ons veel heeft gegeven in het toernooi. Hij heeft ons geholpen om wedstrijden te winnen en is een geweldige nummer negen”, zei Thiago. Morata kon wel lachen om de loftuitingen van zijn aanvoerder. “De waarheid is dat Thiago vanavond wel de nummer negen leek. Ik geloofde mijn ogen niet toen hij bij de openingstreffer zo hoog sprong”, zei Morata.

Bekijk hier het eerste doelpunt van Thiago Alcántara:

Bezig met laden …