voetbalzone

Thiago pakt records van ploeggenoot Schweinsteiger en ex-Roda JC’er af

Peter Nusselder03 feb 2014, 10:10
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2014, 10:10
Advertentie

Het was zondag een mooie dag voor Bayern München, en voor Thiago Alcántara in het bijzonder; de regerend kampioen van Duitsland versloeg Eintracht Frankfurt op overtuigende wijze met 5-0, terwijl de Spaanse middenvelder tijdens het Bundesligaduel twee opmerkelijke records op zijn naam zette.

voetbalzone

Thiago had tegen Eintracht liefst 185 balcontacten en overtrof daarmee ploeggenoot Bastian Schweinsteiger, die tot zondag dat record in handen had (met 157 balcontacten). De van Barcelona overgekomen middenvelder mag zichzelf nu ook de speler noemen met de meeste passes in één wedstrijd: 157. Hiermee loste hij ex-Roda JC Kerkrade-verdediger Roel Brouwers af, die in dienst van Borussia Mönchengladbach al eens tot 137 kwam.

Trainer Josep Guardiola was na afloop niet alleen lovend over Thiago, maar roemde het spel van het hele team. “Dit was onze beste thuiswedstrijd van dit seizoen”, liet de Spaanse oefenmeester weten tijdens de persconferentie. Ik ben erg tevreden en ben ook blij voor onze supporters. Voor de winterstop heb ik weleens de angst gehad dat ons publiek zich verveelde”, gaf Pep toe.

Bezig met laden …