voetbalzone

Thiago Silva baalt van mislopen prijs en pleit voor meer Gouden Ballen

Peter Nusselder02 okt 2013, 13:00
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2013, 13:00
Advertentie

Er zullen weinig voetbalkenners zijn die Thiago Silva geen goede verdediger vinden, maar de aanvoerder van Paris Saint-Germain wordt steevast genegeerd als de kanshebbers voor het winnen van de Gouden Bal ter sprake komen. De prijs voor de beste voetballer van de wereld gaat vrijwel altijd naar een aanvaller, en dat is de Braziliaans international een doorn in het oog.

/

De 29-jarige stopper, die AC Milan ruim een jaar geleden verruilde voor PSG, zou het een goed idee vinden als er meer Gouden Ballen werden uitgedeeld; als de uitverkiezing blijft verlopen zoals dat de afgelopen jaren is gebeurd, denkt Thiago Silva geen kans te maken. Het lijkt de Braziliaan dan ook beter om de regels met betrekking tot de persoonlijke onderscheiding, die al vier jaar op rij naar Lionel Messi van Barcelona ging, te wijzigen.

“Na Fabio Cannavaro zal er waarschijnlijk in geen honderd jaar geen verdediger meer worden gekozen voor de Gouden Bal”, doelt hij in gesprek met Surface Magazine op de speler die in 2006 wereldkampioen werd met Italië en vervolgens ook werd uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar. “Die situatie is moeilijk te accepteren voor ons als verdedigers. Voor mij klinkt het veel logischer als er per linie een Gouden Bal wordt uitgereikt”, legt de PSG-captain uit.

Bezig met laden …