voetbalzone

‘Thiago Silva vraagt Al-Khelaïfi om defensie volledig Braziliaans te maken’

Erik van Dam11 jul 2014, 12:52
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2014, 12:52
Advertentie

Sinds het vertrek van Leonardo uit Parijs heeft Paris Saint-Germain geen nieuwe sportief directeur aangesteld. Eigenaar Nasser Al-Khelaïfi vertrouwt voor aankopen op zijn eigen inzicht en dat van trainer Laurent Blanc, maar aanvoerder Thiago Silva denkt ook mee over het aankoopbeleid. Volgens Spaanse en Franse media heeft de verdediger twee nieuwe spelers aanbevolen bij Al-Khelaïfi.

voetbalzone

Thiago Silva zou de ‘tip’ hebben neergelegd om Dani Alves en Marcelo op te halen bij Barcelona en Real Madrid. De 31-jarige Dani Alves komt sinds 2008 uit voor zijn huidige club, maar wordt al maanden in verband gebracht met andere clubs. Hij zou zelf graag een nieuwe uitdaging aan willen gaan en Barcelona zou hem daarbij niet in de weg willen staan. Zijn contract loopt bovendien over een jaar af, dus is dit het moment om nog iets aan de rechtsback te verdienen.

Dani Alves heeft in ieder geval de steun van zijn vriend en landgenoot Thiago Silva, die Al-Khelaïfi heeft aangespoord naar Barcelona te bellen. Ook heeft hij de naam van Marcelo doorgegeven: de 26-jarige linksback heeft nog een contract tot 2018 bij Real Madrid. Hij was vorig seizoen niet altijd basisspeler, maar wanneer hij fit was, deed Carlo Ancelotti wel vaak een beroep op hem.

Mocht Al-Khelaïfi luisteren naar zijn aanvoerder, en mocht trainer Blanc er ook zo over denken, dan bestaat de kans dat de complete achterhoede van Paris Saint-Germain straks Braziliaans is: Dani Alves op rechts, Thiago Silva en David Luiz in het centrum en Marcelo op links. Achter dat viertal zouden dan ook nog een vijfde en zesde Braziliaan staan als back-ups: Marquinhos en Maxwell.

Bezig met laden …