Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Thiago Silva weet definitief voor welke club hij Chelsea gaat inruilen

Laatste update:

Thiago Silva ruilt Chelsea zo goed als zeker in voor Fluminense. GOAL meldt dinsdag dat de 39-jarige verdediger tot een mondeling akkoord is gekomen met de Braziliaanse topclub na enkele verhelderende gesprekken. Thiago Silva liet in een eerder stadium al weten dat hij op korte termijn een knoop doorhakt wat betreft zijn toekomst. Het is nog niet bekend voor hoeveel seizoenen hij gaat tekenen bij Fluminense.

Fabrizio Romano meldde eerder al dat Thiago Silva Chelsea na dit seizoen transfervrij verlaat. De zeer ervaren Braziliaanse mandekker gebruikte de afgelopen periode om na te denken over zijn toekomst bij the Blues en zal in de zomer dus aan een nieuwe uitdaging beginnen. Daardoor komt er na vier jaar een einde aan zijn tijd op Stamford Bridge.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Thiago Silva was één van de gezichten van Paris Saint-Germain, waar hij acht jaar speelde, voordat hij in de zomer van 2020 transfervrij overstapte naar Chelsea. Daar zou de 113-voudig international van Brazilië veel successen kennen.

Zo won hij in 2020/21 de Champions League met de Londenaren en in het seizoen daarna de UEFA Super Cup en het WK voor clubteams. Thiago Silva bleek ondanks zijn leeftijd een betrouwbare pion in het elftal van the Blues, daar hij elk seizoen steevast tot ongeveer 35 wedstrijden kwam.

Na dit seizoen zit het avontuur van Thiago Silva in de Premier League er dus op. Romano meldde dat de Braziliaan in januari al meerdere aanbiedingen kreeg om Stamford Bridge achter zich te laten, maar hij besloot om te blijven en Chelsea te helpen in de beslissende fase van het seizoen.

Oude liefde


Thiago Silva genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Fluminense en die club redde hem ook van een uitzichtloze situatie bij Dinamo Moskou in 2006. De centrumverdediger stapte vanuit Fluminense in 2009 over naar AC Milan.

“Thiago Silva is al langere tijd een droom van ons. De president praat bijna elke week met hem”, liet sportief directeur Fred van Fluminense ruim een maand geleden weten in gesprek met ESPN. “Thiago weet dat de deur hier altijd voor hem open staat. Op een dag zal Thiago terugkeren.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat toch voor mij de boeken in als 1 van de beste van zijn generatie.

Een fantastische verdediger met vooral een mooie karakter, nooit betrapt op een vuile overtreding of dergelijke.

Ramos is wel een ander type karakter, maar imo samen met Ramos de beste verdediger van de afgelopen 15 jaar

23 april 2024 om 11:43

Zeker gezien hoe lang hij het heeft volgehouden. Alleen Pepe heeft dat dus kunnen evenaren. Ik vraag me af waarom ajax niet voor hem probeert. Voor het geld hoeft hij het niet te doen maar hij kan wel een jong team helpen

23 april 2024 om 12:31

Laat Ajax er toch een keer buiten. Waarom zou hij naar Ajax gaan? Er is letterlijk geen enkele reden voor hem om voor Nederland te kiezen.

23 april 2024 om 12:36

Ik snap niet waarom mensen denken dat Ajax (vooral in deze periode) nog steeds interessant zou zijn voor zo'n speler. Gozer heeft nooit in Nederland gespeeld en Ajax is op dit moment één grote puinzooi bestuurlijk, en qua selectie is er ook nog verre van een garantie dat het volgend jaar beter is dan dit jaar.

23 april 2024 om 12:43

Nee heb je, ja kan je krijgen. Nooit geschoten is altijd mis! Wat is er mis mee? Je kan ook zeggen misschien interessant voor PSV of Feyenoord

23 april 2024 om 12:49

Precies Maverick. Misschien iets voor NEC om Sandler op te volgen. Als ik de analytici mag geloven is Sandler wel klaar voor de Europese top.

23 april 2024 om 13:06

Schattig om te zien hoe ze meteen op hun pikkies getrapt zijn omdat een speler als Thiago Silva nooit naar Ajax zou komen.
Geen enkele analist heeft ooit gezegd dat Sandler naar de Europese top moet, maar dat hij mee kan bij de Eredivisie top.
Lijkt me ook niet heel onrealistisch toch? Ramalho vervangen, of een Sutalo?
Alleen bij Feyenoord zou hij misschien niet spelen op dit moment.

23 april 2024 om 13:12

Het is naief om hem naar de eredivisie te schrijven, het is schattig als je denkt dat hij niet direct de beste verdediger zou zijn.

23 april 2024 om 13:18

Ik denk dat je op mij reageert @suurbier? Ik had het over het vervangen van deze twee spelers bij Ajax en PSV over Sandler, niet Silva

23 april 2024 om 14:56

Haalbaar of niet…Ajax moet toch helemaal niet voor zo’n speler van 39 jaar oud gaan? Op die manier bouw je nooit meer wat op.

23 april 2024 om 15:40

Excuses Bart, verkeerd begrepen! Maar dan ja, eens. Sandler zie ik zo in de basis staan bij Ajax en PSV, bij Feyenoord alleen als er een paar vertrekken.

23 april 2024 om 23:04

Bijzonder knap dat er nog geen sleet op die man zit. - Omdat Henderson bij Ajax speelt misschien? De Messias. Volgend seizoen kan het alleen maar beter gaan.

23 april 2024 om 12:27

Pepe was een betere verdediger dan Ramos! Maar Thiago was ook echt top in zijn prime!

24 april 2024 om 13:01

Zou Chiellini ook in dit rijtje plaatsen. Die vent kon ècht goed verdedigen. Silva natuurlijk absoluut iconische verdediger, ik meen dat zelfs een zekere Paulo Maldini hem als zijn opvolger beschreef. Ramos was verdedigd zwakker dan bovengenoemde, alleen compenseerde hij dit met absurd veel (belangrijke) goals.



Absolute legende op de Europese velden. Vooral in zijn Milan en PSG tijd... wat een niveau. Vooral dat Milan was echt geen speciale pleog op dat moment, maar Silva en Ibra droegen dat team met zijn tweeã«n. Ontzettende complete verdediger die eigenlijk alle facetten van het spel wel beheerste. Zou mooi zijn als hij afsluit bij Fluminense. Echt genoten van deze man. Wellicht de beste verdediger van zijn generatie. Doet in niets onder voor een Ramos, Terry, Puyol, of Chielini (wellicht vergeet ik nog een topper uit die tijd, maar jullie begrijpen de strekking van mijn verhaal).

Misschien wat voor Everton?? Naast Coleman en Young voor de balans in de leeftijd..

23 april 2024 om 12:53

Dan hebben ze een hogere gemiddelde leeftijd dan punten.

Geweldige carriere gehad! 39 jaar, benieuwd of hij voor het grote geld in het Midden-Oosten kiest of zijn liefde voor het spelletje en in Brazilie gaat spelen.

Op en top prof! Genoten van hem bij Chelsea. 39 jaar en nog op het allerhoogste niveau een betrouwbare pion, chapeau!

Zat er dik in, maar toch is het wel even een momentje slikken als de journalisten het beginnen te delen. Hij begon wat aan de trage kant te raken, maar Thiago Silva heeft altijd zijn waarde gehad als hij op het veld stond dit seizoen. Een absolute topper, echt één van de beste verdedigers van zijn generatie. Hij is vanaf 2020 van onschatbare waarde geweest voor Chelsea.

23 april 2024 om 13:23

Het feit dat we Silva's carriere aan een CL kroon hebben kunnen helpen is voor mij een hoogtepuntje van het afgelopen decennium. De man verdiende het en heeft eigenlijk te lang in Frankrijk in niemandsland staan voetballen. Stel je voor dat we hem nog naast Terry hadden gezien...

Lampard heeft trouwens niet alles perfect gedaan als trainer, maar Silva een afbeelding van hun samen in het Maracan㣠appen waardoor Silva voor Chelsea koos, dat is een heldendaad die het succes van 2021 mogelijk heeft gemaakt.

23 april 2024 om 13:53

Ik ben er heel trots op dat Silva voor ons koos en inderdaad nog zo geliefd is geworden en zo'n impact gehad heeft! Hij heeft er ook gewoon nog 4 jaar uit kunnen persen he?! Dat is best wel een hele prestatie als je ook nog eens bedenkt dat hij nog "gewoon" interlands speelt.

Je kunt bijna zeggen dat Lampard's beste werk buiten het veld geweest is. Wat mij betreft doen we 19-20 dan echt te kort, wat ik een immense prestatie vind, maar als vertegenwoordiger van de club en als iemand die mee mocht denken over transfers heeft Lampard een fantastische bijdrage gehad aan het succes van Chelsea voor de overname.

Voor mij toch één van de beste verdedigers!
Vind het zeer jammer dat jij vertrek had hem graag nog 1 extra seizoen zien blijven.
Want met Disasi & Badiashile gaat leuk worden, en Fofana kan toch nooit spelen.

23 april 2024 om 14:15

Disasi en Badiashile haha, nog nooit een duo zien staan waar ik minder warm van zou worden. Kan Luiz terug uit pensioen worden gehaald?

23 april 2024 om 18:15

Word al misselijk als ik eraan denk

Een van de beste verdedigers van de vorige generatie. Was echt subliem bij Milan en PSG. Mooi dat hij toch zijn loopbaan heeft kunnen afsluiten met het winnen van de CL 3 jaar geleden. Zou toch zonde zijn als die nooit de CL had gewonnen in al die jaren Europa. Denk dat Silva gewoon lekker gaat afsluiten in Braziliã«. Lekker dichtbij je familie en vrienden. En lekker ballen op een wat lager niveau. Want die kerel speelt al bizar lang op het hoogste niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren