voetbalzone

Thijs Dallinga wacht pittige klus tegen Benfica; Galatasaray treft Sparta Praag

Jordi Tomasowa18 dec 2023, 12:19
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 03:40
Advertentie

AC Milan en Galatasaray kennen hun tegenstanders in de tussenronde van de Europa League. Milan werd maandag bij de loting gekoppeld aan Stade Rennais, terwijl de Turkse topclub een tweeluik tegen Sparta Praag wacht. Ondertussen moet Thijs Dallinga met Toulouse af zien te rekenen met Benfica.

Alle nummers twee van de Europa League werden gekoppeld aan een nummer drie uit de Champions League. Reglementen schrijven voor dat teams uit hetzelfde land elkaar niet kunnen treffen. Alle ploegen uit de Champions League spelen eerst thuis, waarna het tweeluik uit wordt beslist.

Feyenoord kwam als eerste naam uit het balletje rollen en treft wéér AS Roma. Het is het derde jaar op rij dat de twee ploegen elkaar in Europees verband treffen. Milan was als volgende aan de beurt: zij lootten Stade Rennais.

RC Lens, dat in de Champions League-poule het onderspit dolf tegen PSV en Arsenal, krijgt bezoek van Freiburg. Young Boys werd gekoppeld aan Sporting Portugal, terwijl Dallinga zich met Toulouse moet zien te ontdoen van het Benfica van Roger Schmidt.

Braga, een belangrijke concurrent in de strijd op de coëfficientenranglijst, duelleert in een tweeluik met Qarabag FK. Galatasary moet afrekenen met Sparta Praag als het door wil bekeren in de tweede Europese competitie. Tot slot wacht een leuk affiche tussen Shakhtar Donetsk en Olympique Marseille.

Volledige loting tussenronde van de Europa League:
Feyenoord - AS Roma
AC Milan - Stade Rennais
RC Lens - Freiburg
Young Boys - Sporting Portugal
Benfica - Toulouse
Braga - Qarabag FK
Galatasaray - Sparta Praag
Shakhtar Donetsk - Olympique Marseille

Bezig met laden …