voetbalzone

Thissen vindt Adebayor fit en laat hem spelen

25 mrt 2009, 19:57
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2009, 19:57
Advertentie
Emmanuel Adebayor zal na een absentie van bijna twee maanden dit weekend weer op het voetbalveld verschijnen. De spits werd tot frustratie van Arsenal-manager Arsène Wenger geselecteerd voor de nationale ploeg van Togo en kreeg woensdag te horen dat zijn pupil zal spelen tegen Kameroen. “Hij is hier natuurlijk niet voor niets gekomen”, zo luidde een verklaring van de nationale ploeg.



Baby Kanu, zoals de bijnaam van de lange spits luidde bij zijn binnenkomst in Londen, speelde op 8 februari jongstleden zijn laatste duel voor Arsenal, en was sindsdien zoet met de revalidatie van de kwetsuur aan zijn bovenbeen. Wenger weigerde dan ook enig risico met hem te nemen, maar voor de bondscoach van Togo (Jean Thissen) ligt dat anders. De keuzeheer stuurde Adebayor ondanks zijn kwetsuur een uitnodiging en oordeelde dat de spits fit genoeg is om dit weekend te kunnen spelen.

Togo trapt in het Ghanese Accra af tegen Kameroen, in wat de eerste van zes kwalificatiewedstrijden op weg naar het WK in Zuid-Afrika moet worden. Naast Togo en Kameroen zijn ook Marokko en Gabon ingedeeld in groep A van de cyclus. Adebayor was in de vorige fase van de kwalificatie vier keer trefzeker in even zo veel duels. “Hij zal gewoon als aanvoerder in het veld verschijnen, aangezien dit een belangrijke wedstrijd voor ons is”, zo stelde de bond.
Bezig met laden …