Thom Haye - Indonesia Vs FilipinaThom Haye - Indonesia Vs Filipina

Thom Haye laat NAC Breda links liggen en bereikt akkoord met andere Eredivisionist

Jonathan van Haaster13 sep 2024, 10:35
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2024, 10:39
Advertentie

Thom Haye blijft definitief behouden voor de Eredivisie. De 29-jarige middenvelder heeft een eenjarig contract getekend bij Almere City, zo bevestigt de club via de eigen kanalen.

Haye verliet sc Heerenveen afgelopen zomer transfervrij in de hoop een fraai buitenlands avontuur aan te gaan, maar het 'ideale plaatje' kwam niet voorbij.

Haye sprak de afgelopen maand veelvuldig met NAC Breda, waar de geboren Amsterdammer al 69 wedstrijden voor speelde. De Bredanaars waren bereid ver te gaan, zochten de limieten op en dachten beet te hebben.

Toen Almere City zich meldde, veranderde echter alles. De Flevolanders beschikken over meer financiële middelen dan de Brabanders en hebben Haye kunnen overtuigen van een dienstverband in het Yanmar Stadion.

"Ik heb met mijn hoofd én hart voor Almere City gekozen. Ik heb goede gesprekken met hen gehad waarin ik ben overtuigd van de strategie binnen en buiten de lijnen. Dat gecombineerd met een voorstel dat ook goed bij mijn privésituatie past, heeft dat er toe geleid dat ik er dit seizoen alles aan ga doen om Almere City FC in de eredivisie te houden", aldus Haye.

Zijn komst betekent een serieuze kwaliteitsimpuls voor Almere, dat na vier duels slechts één punt heeft verzameld. De 29-jarige centrale middenvelder deed vorige week donderdag namens Indonesië een uur mee in het WK-kwalificatieduel met Saudi-Arabië. Dinsdag deed hij als invaller twintig minuten mee tegen Australië (0-0).

Almere City is de zesde Nederlandse club voor Haye. Eerder kwam de rechtspoot naast NAC en Heerenveen uit voor ADO Den Haag, AZ en Willem II.

Bezig met laden …