voetbalzone

Tiende Fransman onderweg naar druk opererend Newcastle United

Erik van Dam24 jan 2013, 17:11
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2013, 17:11
Advertentie

Een dag nadat Newcastle United zich versterkte met Yoann Gouffran heeft de Engelse club opnieuw toegeslagen op de internationale transfermarkt. Toulouse bevestigt dat Moussa Sissoko onderweg is naar the Magpies: hij wordt alweer de tiende Franse speler in dienst van de Premier League-club.

/

Sissoko werd opgeleid bij Toulouse en debuteerde er vijf seizoenen geleden in de hoofdmacht. Hij naderde de tweehonderd duels voor de club, maar blijft nu steken op 192. Ruim drie jaar geleden kreeg hij zijn eerste uitnodiging voor het Franse nationale team en inmiddels heeft hij zes keer de nationale eer mogen verdedigen: op een groot toernooi speelde hij echter nog niet.

In Newcastle moet de 23-jarige middenvelder zijn opmars verder vervolgen. Hoeveel geld Toulouse voor hem ontvangt maakt de Ligue 1-club niet bekend, maar na dit seizoen liep zijn contract ten einde. Hij wordt op St James’ Park als gezegd al de tiende Franse speler. Behalve Gouffran spelen ook Mapou Yanga-Mbiwa, Mathieu Debuchy, Hatem Ben Arfa, Mehdi Abeid, Romain Amalfitano, Yohan Cabaye, Sylvain Marveux en Gabriel Obertan voor de club.

Bezig met laden …