voetbalzone

Tienersensatie blijft in Eindhoven: ‘Niet gek dat er heel veel interesse is’

Daniel Cabot Kerkdijk26 jan 2016, 06:53
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2016, 06:53
Advertentie

FC Eindhoven hoeft niet te vrezen voor een tussentijds vertrek van Jinty Caenepeel. De vleugelaanvaller van negentien jaar maakt het lopende seizoen in ieder geval af bij de club uit de Jupiler League. Het ligt voor de hand dat de Belgische tiener na deze voetbaljaargang een andere kant opgaat. Er is heel veel belangstelling voor een van de sensaties van dit seizoen.

voetbalzone

Caenepeel was bij AA Gent op een zijspoor geraakt en verbond zich vorig jaar zomer voor drie seizoenen aan FC Eindhoven. De snelle rechtsbuiten liet zich aanvankelijk nadrukkelijk als invaller gelden: in zijn eerste acht optredens was hij goed voor vijf treffers. In zijn daaropvolgende negen duels maakte hij zes treffers.

“Er is heel veel interesse voor Jinty”, laat zaakwaarnemer Laurens Mélotte weten aan het Eindhovens Dagblad. “Zowel vanuit de Eredivisie als van clubs uit andere landen. En dat is ook niet gek. Voor een buitenspeler kan hij fenomenale cijfers overleggen. En hij heeft zijn leeftijd mee hè, hij is nog altijd pas negentien jaar.” Mélotte en Caenepeel zitten volgens de zaakwaarnemer zelf op een lijn wat betreft de carrièreplanning. Stappen overslaan is niet aan de orde. “Het is nu belangrijk om in de tweede seizoenshelft alles te bevestigen van wat hij in de eerste seizoenshelft heeft laten zien.”

Bezig met laden …