voetbalzone

Tienerspits Zoua meldt zich af bij Le Guen en moet WK uit zijn hoofd zetten

Matthijs van Laar21 mei 2010, 09:44
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2010, 09:44
Advertentie

De defensie van het Nederlands elftal krijgt op het komende WK niet te maken met Jacques Zoua. De achttienjarige spits van het Zwitserse Basel werd door bondscoach Paul Le Guen opgenomen in de voorselectie van Kameroen, maar vrijdag zag de talentvolle tiener de WK-droom uiteen spatten. Hij heeft last van een blessure aan zijn hamstring.

/

Zoua, die debuteerde in de selectie van De Ontembare Leeuwen, raakte vorige week geblesseerd in de laatste wedstrijd van het seizoen tussen Basel en Young Boys Bern. Hij had zich vrijdag moeten melden in de Oostenrijkse Alpen, waar Kameroen de voorbereidingen op het WK start. Le Guen ontving echter een telefoontje van de speler met de mededeling dat hij niet op kan komen dagen.

De jonge Zoua maakt een stormachtige ontwikkeling door. Hij debuteerde afgelopen november in de hoofdmacht bij Basel en nam vervolgens deel aan het WK voor spelers onder de twintig jaar in Egypte. Kameroen is in Zuid-Afrika de laatste tegenstander van Oranje in de groepsfase. De Afrikanen openen het toernooi tegen Japan en krijgen vervolgens Denemarken voor de kiezen.

Bezig met laden …