Tiental Zaragoza heeft Boutahar niet nodig om derde punt te halen

Peter Nusselder02 okt 2010, 19:58
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2010, 19:58

Hekkensluiter Real Zaragoza is er in de Spaanse Primera División ook in eigen huis tegen Sporting Gijón niet in geslaagd om de eerste competitiezege in de wacht te slepen. Zonder Saïd Boutahar, die de hele wedstrijd op de bank zat, speelde de nummer laatst met 2-2 gelijk tegen Gijón. Opvallend was dat de thuisploeg beide treffers pas scoorde nadat Jiri Jarosik met een rode kaart was vertrokken.

/

Zaragoza sprokkelde slechts twee punten uit de eerste vijf wedstrijden in de Spaanse competitie en heeft er na het bezoek van laagvlieger Gijón weer één bij. Het zat de rodelantaarndrager overigens niet mee, want het was Ivan Obradovic die de gasten na een half uur aan de leiding bracht: de verdediger van Zaragoza trachtte een voorzet van Alberto Rivera te onderscheppen, maar passeerde daarmee zijn eigen doelman.

Vijf minuten na de pauze leek het over en sluiten voor de thuisploeg; Jarosik trok aan de noodrem, maar moest dit bekopen met rood en zag Diego Castro vanaf elf meter voor 0-2 zorgen. Het tiental van Zaragoza toonde evenwel veerkracht en had slechts elf minuten nodig om de stand weer gelijk te trekken. Aanvaller Florent Sinama-Pongolle was tweemaal trefzeker en zette zijn ploeg weer op 2-2. In het laatste half uur kwam in die stand geen verandering meer.