voetbalzone

Tientallen Juventus-fans keren zich tegen komst Lukaku: ‘We willen hem niet!’

Noel Korteweg17 jul 2023, 21:44
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2023, 21:44
Advertentie

Een aantal Juventus-supporters heeft maandagmiddag kenbaar gemaakt dat het niet zit te wachten op de komst van Romelu Lukaku. De Oude Dame is net als Al-Hilal uit Saudi-Arabië nadrukkelijk geïnteresseerd in de dertigjarige doelpuntenmaker, maar niet alle supporters zijn daar blij mee. Tientallen supporters riepen maandagmiddag: “We willen Lukaku niet”, bij het complex van de Italianen.

De Curva Sud, de tribune waar de harde kern van Juventus zit, moest eind april tijdens de wedstrijd tegen Napoli gesloten blijven omdat een deel van de supporters enkele weken eerder racistische geluiden maakte richting Lukaku. De Belg maakte de gelijkmaker in het uitduel met Juventus (1-1) in de halve finale van de Coppa Italia in de absolute slotfase en werd daarna racistisch bejegend. Bizar genoeg kreeg Lukaku vervolgens een gele kaart van de scheidsrechter omdat hij ‘provocerend’ juichte. Dat was zijn tweede prent van de avond, waardoor hij het veld moest verlaten.

Ook nu heeft een deel van de Juventus-supporters het dus gemunt op Lukaku, die wat hen betreft de overstap naar Turijn niet hoeft te maken. “We willen Lukaku niet”, wordt er geroepen door tientallen supporters bij het complex van de Italianen. Dat terwijl de Oude Dame juist de beste papieren heeft om hem over te nemen van Chelsea nadat Internazionale zich afgelopen weekend terugtrok uit de onderhandelingen. De clubleiding van Inter is woest op de Belg, omdat hij al maanden met Juventus aan het praten is over een eventuele transfer.

Lukaku zou zelfs al vóór de Champions League-finale in Istanbul, die met 1-0 werd verloren van Manchester City, in gesprek zijn gegaan met de nummer zeven van het afgelopen Serie A-seizoen. Zowel Inter als Juventus had een bod van rond de veertig miljoen euro neergelegd bij Chelsea. Ook zouden clubs uit Saudi-Arabië klaarstaan om Lukaku binnen te halen, al geniet een langer verblijf in Europa op dit moment de voorkeur van de linkspoot.

Nu I Nerazzurri is afgehaakt, ligt de weg open naar Turijn. Een mogelijk struikelblok is de aanwezigheid van Dusan Vlahovic bij Juve. De Serviër mag echter tegen een goed bod vertrekken en staat in de nadrukkelijke belangstelling van Paris Saint-Germain, terwijl ook Bayern München hem in de gaten houdt. Juventus gaat alleen voor de komst van Lukaku als Vlahovic verkocht is, zo meldde Fabrizio Romano vrijdagavond al.

Bezig met laden …