voetbalzone

Tighadouini voegt zich voor het eerst bij Marokkaans nationaal team

Erik van Dam03 nov 2015, 17:39
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2015, 17:39
Advertentie

Adnane Tighadouini is voor het eerst in zijn loopbaan opgeroepen voor het nationale team van Marokko. De 23-jarige flankaanvaller werd geboren in Ede, maar vertegenwoordigde nooit de lagere elftallen van Nederland. Hij speelde twee keer voor Marokko Onder-20 en vijf keer voor Marokko Onder-23: nu heeft bondscoach Badou Ezzaki hem uitgenodigd voor de Leeuwen van de Atlas.

voetbalzone

Tighadouini maakte vorig seizoen furore bij NAC en scoorde veertien keer voor de club. Hij verdiende met zijn sterke spel een transfer naar Málaga en speelde tot nu toe acht competitieduels voor de Spanjaarden: tegen Deportivo la Coruña maakte de aanvaller onlangs zijn eerste doelpunt. Hij hoopt nu op speeltijd bij Marokko in de aankomende interlands tegen Equatoriaal Guinea op 12 en 15 november.

Behalve Tighadouini behoren ook onder meer Hakim Ziyech en Karim El Ahmad tot de selectie van Ezzaki voor de komende twee WK-kwalificatiewedstrijden. Ziyech maakte vorige maand zijn interlanddebuut tegen Ivoorkust en speelde vervolgens ook tegen Guinee. El Ahmadi is al jaren Marokkaans international en staat al op 29 caps.

Bezig met laden …