voetbalzone

'Tijd om het Schotse voetbal te verlaten, tijd voor een nieuwe uitdaging'

Bart Kruyt01 jun 2010, 10:50
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2010, 10:50
Advertentie

Waar Kris Boyd zijn loopbaan voortzet is vooralsnog niet bekend, maar zeker is dat de aanvaller zal vertrekken bij Glasgow Rangers. De topschutter heeft een aflopend contract en besloot vorige week om niet in te gaan op een aanbieding voor een langere samenwerking. “Ik heb hier al mijn doelen bereikt. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging”, zei Boyd.

/

De 26-jarige aanvaller speelde 4,5 jaar voor Rangers en maakte in die periode 101 competitietreffers in 146 wedstrijden. “Het was een moeilijke beslissing voor mij om Rangers te verlaten”, legde Boyd uit. “Ik heb hier maanden over nagedacht, maar mijn besluit staat nu vast. Het is tijd om het Schotse voetbal te verlaten, tijd voor een nieuwe uitdaging.”

Een transfer naar Celtic, waarover in Schotland gespeculeerd werd, is dan ook uitgesloten. Er is veel belangstelling vanuit Engeland en Shota Arveladze wil Boyd naar het Turkse Kayserispor halen. “Ik zal met mijn gezin overleggen alvorens ik een beslissing maak. Maar het is in ieder geval uitgesloten dat ik van Rangers naar Celtic ga”, beloofde de topscorer aller tijden van de Schotse Premier League.

Bezig met laden …