voetbalzone

'Tijdens de voorbereiding was ik een van de besten bij AC Milan'

Bart Kruyt27 feb 2013, 14:48
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2013, 14:48
Advertentie

Urby Emanuelson was blij toen hij in januari een belletje kreeg van landgenoot Martin Jol. De multifunctionele middenvelder had in zijn tweede seizoen bij AC Milan de nodige complimenten gehad, maar belandde in zijn derde jaar bij de club plotseling weer op de bank. Fulham haalde Emanuelson op huurbasis naar Engeland en de zestienvoudig international is erg gelukkig met die stap: "Ik heb deze beslissing genomen voor mijn carrière", benadrukt hij.

/

Emanuelson maakte ruim twee jaar geleden de overstap van Ajax naar Milan en speelde vorig seizoen dertig competitieduels voor i Rossoneri. Dit seizoen belandde hij echter weer op de bank. "Of ik verrast was? Ja, want tijdens de voorbereiding was ik een van de besten. Dat zeiden tenminste de mensen bij de club en de mensen van de media", vertelt Emanuelson. "Maar toen het seizoen begon, stond ik niet in de basis. Het maakte niet uit hoe hard ik trainde, want het bracht toch geen verschil in de situatie. Dat was erg moeilijk voor mij."

"In de eerste anderhalf jaar heb ik laten zien dat ik van waarde kan zijn voor Milan", vervolgt Emanuelson. "Ik heb op meerdere posities gespeeld en werd steeds beter. Ik volgde het advies van mijn landgenoot Clarence Seedorf, die zelf op negentienjarige leeftijd van Ajax naar Sampdoria ging. 'Blijf altijd hard werken en je best doen, dan krijg je een kans', zei hij, en dat heb ik gedaan. Ik heb ook een kans gekregen en ik speelde goed. Daarom verbaasde het me zo dat ik mijn derde seizoen op de bank belandde en over het hoofd gezien werd."

Emanuelson zag lijdzaam toe hoe Massimiliano Allegri steeds minder gebruik van hem maakte: "De laatste maanden bij Milan waren erg moeilijk voor mij", geeft de voormalig Ajacied toe. "Ik zat vijf wedstrijden op rij op de bank en begreep dat er iets was veranderd in de keuzes van de trainer. Fulham een stap achteruit? Zo zie ik dat zelf niet. Het zou een stap achteruit zijn geweest, als ik een halfjaar op de bank was blijven zitten. Ik ben 26 jaar oud en moet wedstrijden spelen."

Bezig met laden …