voetbalzone

'Tijdens het schrijven van mijn boek bedenk ik hoe we Ronaldo afstoppen'

Erik van Dam13 okt 2011, 16:25
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2011, 16:25
Advertentie

Pepe Mel bereidt Real Betis deze week voor op de confrontatie met titelkandidaat Real Madrid. De trainer, die bezig is aan zijn tweede jaar los Béticos, probeert buiten het veld op een opvallende manier te ontsnappen aan alle hectiek: door spannende boeken te schrijven. Donderdag kwam zijn eerste editie van El Mentiroso (De Leugenaar) op de markt. Alle aandacht voor de presentatie kan de voorbereiding op het topaffiche echter niet verstoren, benadrukt Mel.

/

“Ik blijf hopen en denken dat Betis in Santiago Bernabéu kan winnen”, zegt Mel donderdag tegen de Spaanse pers. “Maar dat betekent niet direct dat ik arrogant ben. Voor José Mourinho heb ik bijvoorbeeld ontzettend veel respect. Hij geeft het voetbal zóveel. Er zijn mensen die een hekel aan hem hebben, maar waarom weet ik niet. Ik vind Mourinho een zeer intelligente man, die erin slaagt een groep met 25 verschillende ego's in toom te houden.”

Mel zegt dat het schrijven van verhalen hem helpt om afleiding te vinden. “Ik ontspan er goed door en tussen het schrijven door bedenk ik me hoe we Ronaldo afstoppen, bijvoorbeeld”, aldus de Betis-trainer. “Ik had nooit gedacht dat er echt een boek van me zou verschijnen. Ik doe het gewoon in de vrije tijd die ik tussen het voetbal door heb. Het enige wat ik van mensen die het willen kopen vraag, is dat ze net zo genieten van het lezen als ik had van het schrijven.”

Bezig met laden …