voetbalzone

Tilburger aangehouden na diefstal van trofeeën FC Eindhoven

Erik van Dam11 dec 2010, 15:22
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2010, 15:22
Advertentie

Een 21-jarige man uit Tilburg is door de politie aangehouden op verdenking van het stelen van twee bekers uit het stadion van FC Eindhoven. Het ANP meldt dat de man, kort voor zijn aanhouding, tijdens een duel van de Brabantse club met een smoes een ruimte in het stadion binnengekomen en de trofeeën had weggenomen.

Een voetbalsteward kreeg argwaan toen hij zag dat de man een tas verstopte in een heg aan de overkant van de straat. Hierna liep de verdachte weer het stadion in, waarschijnlijk om het te doen voorkomen alsof er niets was gebeurd. De politie kon de man aan de hand van een signalement in het stadion aanhouden. Hij bekende de diefstal en verklaarde dat die als grap was bedoeld en dat hij de bekers later had willen teruggeven.

FC Eindhoven heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie heeft tegen de verdachte proces-verbaal opgemaakt. Naar alle waarschijnlijkheid ging het om de enige twee grote prijzen die FC Eindhoven in de 101-jarige geschiedenis won. In 1953/54 werd de club kampioen van Nederland en al voor de Tweede Wereldoorlog had het beslag weten te leggen op de KNVB-beker.

Bezig met laden …