voetbalzone

Timber grapt over welke Ajacied hij ‘wel een goede tackle zou willen geven’

Bart DHanis16 jul 2023, 19:29
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2023, 19:29
Advertentie

Quinten Timber heeft op de kidspersconferentie tijdens de Open Dag van Feyenoord aangegeven welke speler hij het liefst nog eens zou willen tackelen. Een jonge journaliste in spe stelde de vraag aan Timber en Alireza Jahanbakhsh, waarop Timber de vraag van het meisje wel kon beantwoorden: Brian Brobbey.

“Misschien iemand die tegenwoordig bij Arsenal rondloopt”, wordt er gezegd vanuit het publiek wanneer Timber er lang over na moet denken. “Dan kom ik niet heel thuis, denk ik”, antwoordt de Feyenoord-middenvelder daarop lachend. Met die Arsenal-speler wordt natuurlijk Jurriën Timber bedoeld, die vrijdag zijn transfer van Ajax naar de Engelse grootmacht afrondde.

Jahanbakhsh wilde liever geen antwoord geven op de vraag. “Ik heb wel iemand in gedachten, maar ik denk niet dat het slim is om te zeggen”, zei de Iraniër lachend. Timber had daar echter een stuk minder moeite mee. “Laat ik iemand van Ajax zeggen, want die willen we altijd hard aanpakken. Ik zou Brobbey wel een goede tackle willen geven. Al wordt dat lastig, gezien hij natuurlijk best wel sterk is."

Timber en Brobbey spelen geregeld samen bij Jong Oranje. Ook speelden beide voetballers samen in de jeugd van Ajax. Timber koos in 2021 eieren voor zijn geld en verkaste naar FC Utrecht, waar de kans op speeltijd hoger lag. In de Domstad maakte de 22-jarige middenvelder een goede indruk, wat Feyenoord deed besluiten om hem voor zeven miljoen euro over te nemen.

Bezig met laden …