voetbalzone

Timisoara krijgt punten terug en gaat Europa in

11 jun 2009, 11:26
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2009, 11:26
Advertentie
FC Timisoara kan zich op gaan maken voor een Europees avontuur. De Roemeense club kreeg in september zes punten aftrek wegens het gebruik van de verkeerde clubkleuren, maar vocht deze uitspraak met succes aan bij het CAS. Het internationale sporttribunaal gaf Timisoara de punten terug, waardoor de ploeg zich plaatste voor de voorronde van de Champions League.

Timisoara is één van de twee clubs die claimt de rechten te hebben van het historische Politechnica studententeam. In 2008 verloor de huidige nummer drie van Roemenië al een zaak bij het CAS en werd toen verplicht om de paarse tenues waarin zij speelde niet meer te dragen. Aan het begin van dit seizoen kwam de ploeg echter opnieuw uit in de paarse kleuren; weliswaar een andere kleur paars dan voorheen.

Na enkele wedstrijden kreeg de club een sanctie opgelegd, waarbij de tot dan toe behaalde zes punten werden afgenomen. Timisoara, dat het seizoen afmaakte in een wit tenue, ging tegen deze uitspraak van het CAS in beroep en kende succes. De Roemenen kregen de punten terug, waardoor zij naar de tweede plek van de ranglijst stegen en volgend jaar in de voorronde van de Champions League spelen. Unirea Urziceni greep woensdagavond al de titel, de eerste in de historie van de club.
Bezig met laden …