voetbalzone

Tinga verlaat Dortmund en keert in Brazilië terug bij Internacional

Matthijs van Laar11 mei 2010, 13:00
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2010, 13:00
Advertentie

De Braziliaanse middenvelder Tinga keert na vier seizoenen in Duitsland terug naar zijn vaderland. De viervoudig international was de voorbije jaren actief bij Borussia Dortmund, dat eerder al instemde met het verzoek van de speler om hem te laten vertrekken. Internacional heeft de dertigjarige Tinga nu ingelijfd.

Tinga, die sinds 2006 in totaal 98 competitieduels speelde (negen treffers), kwam in het lopende seizoen slechts zeven keer in actie. De Zuid-Amerikaan had veelvuldig te kampen met blessureleed, en kwam daardoor sinds oktober van het vorige jaar helemaal niet meer in actie. De speler verlangde bovendien naar een terugkeer naar Brazilië en ziet die wens in vervulling zien gaan.

Als vervanger van Tinga heeft Borussia de Japanner Shinji Kagawa aangetrokken. De 21-jarige international, die ook in de belangstelling stond van VVV-Venlo, zal in juli transfervrij de overstap maken van Cerezo Osaka naar Dortmund. Het afgelopen jaar was hij 27 keer trefzeker in de Japanse tweede divisie.

Bezig met laden …