voetbalzone

Tite maakt WK-selectie Brazilië bekend: Antony door het dolle heen

Jordi Tomasowa07 nov 2022, 16:58
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2022, 16:58
Advertentie

Antony mag zich opmaken voor zijn eerste WK met Brazilië. De voormalig Ajacied behoort tot de WK-selectie van bondscoach Tite. De 61-jarige keuzeheer heeft ook een plek ingeruimd voor Dani Alves. De 39-jarige rechtsback van UNAM Pumas staat voor zijn derde deelname aan een WK.

Antony maakte vorig jaar, toen hij nog onder contract stond bij Ajax, zijn debuut voor de Gele Kanaries. De vleugelaanvaller viel een kwartier voor tijd in tijdens het WK-kwalificatieduel met Venezuela. Antony groeide hierna uit tot een vaste waarde in de selectie van bondscoach Tite, waardoor zijn uitverkiezing geen verrassing mag heten. De topaankoop van Manchester United reageerde uitzinnig toen hij te horen kreeg dat hij tot de WK-selectie behoort.

Alves vervolgde afgelopen zomer zijn carrière bij het Mexicaanse Pumas UNAM. Zijn grote wens was spelen op het WK in Qatar. De 125-voudig international van Brazilië speelde eerder op het WK 2010 en 2014, vanwege een knieblessure moest hij het WK 2018 in Rusland aan zich voorbij laten gaan. Grote afwezige in de selectie van Tite is Roberto Firmino. Gabriel Jesus (Arsenal) en Pedro (Flamengo) krijgen de voorkeur in de punt van de aanval.

Coutinho is een andere naam die in de selectie van Brazilië ontbreekt. De middenvelder van Aston Villa liep tijdens de training een bovenbeenblessure op en staat naar verluidt zo'n zes weken aan de kant. Dit kalenderjaar speelde Brazilië tot nu toe acht interlands in alle competities. In vijf daarvan kwam Coutinho in actie. De vijfvoudig wereldkampioen is op het WK ingedeeld in een poule met Servië, Zwitserland en Kameroen.

WK-selectie Brazilië:
Doel: Alisson Becker (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras).

Verdediging: Alex Sandro (Juventus), Dani Alves (UNAM Pumas), Alex Telles (Sevilla), Danilo (Juventus), Gleison Bremer (Juventus), Militão (Real Madrid), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Thiago Silva (Chelsea).

Middenveld: Bruno Guimarães (Newcastle United), Casemiro (Manchester United), Fred (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo), Fabinho (Liverpool), Lucas Paquetá (West Ham United).

Aanval: Antony (Manchester United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Neymar (Paris Saint-Germain), Pedro (Flamengo), Raphinha (FC Barcelona), Richarlison (Tottenham Hotspur), Rodrygo (Real Madrid), Vinícius Júnior (Real Madrid).

Bezig met laden …