voetbalzone

Titel Salzburg 'scheelt Stevens even niets meer' na beenbreuk Gustafsson

Bart Kruyt19 apr 2010, 11:32
Laatst bijgewerkt: 19 apr 2010, 11:32
Advertentie

Red Bull Salzburg moet het de aankomende maanden zien te redden zonder doelman Eddie Gustafsson. De Zweedse keeper viel zondag zwaar geblesseerd uit in de uitwedstrijd bij LASK Linz en blijkt een meervoudige onderbeenbreuk te hebben opgelopen. “Na zoiets kan de titel me even niets meer schelen”, reageerde Huub Stevens op de website van zijn club.

De coach zag zijn eerste keus zondag nog voor rust uitvallen, na een zware overtreding van Lukas Kragl. Gustafsson schreeuwde het uit van de pijn en moest het veld per brancard verlaten. Direct vreesde men voor een scheen- en kuitbeenbreuk en die diagnose werd al snel bevestigd. Gustafsson werd zondagavond al (met succes) geopereerd.

Als gevolg van de ingreep staat de doelman, die dit seizoen nog geen wedstrijd miste, maandenlang aan de kant. Salzburg zal het seizoen afmaken met de 37-jarige Heinz Arzberger onder de lat. “We moeten de titel nu voor Eddie winnen”, stelde topschutter Marc Janko. “Hij heeft een groot aandeel in onze titelstrijd gehad.” Hoelang Gustafsson precies buitenspel staat is nog niet bekend.

Hieronder staande beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

Bezig met laden …