Titeldroom van Napoli lijkt voorbij na zeer dure nederlaag

Daniel Cabot Kerkdijk03 apr 2016, 14:33
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2016, 14:33

Napoli heeft zondagmiddag een zeer dure nederlaag geleden. De ploeg van Maurizio Sarri moest van Udinese winnen om de aansluiting met Juventus niet te verliezen, maar stapte uiteindelijk in Udine als verliezer van het veld: 3-1. Door de nederlaag bedraagt de achterstand op de koploper zes punten.

/

Na een charge van Kalidou Koulibaly op Emmanuel Badu opende Bruno Fernandes de score vanaf elf meter. De inzet was niet best, maar dat gold ook voor het optreden van doelman Gabriel. Met een heerlijk en hard schot hoog in het doel nivelleerde Gonzalo Higuaín de tussenstand in het Stadio Friuli. Het was alweer zijn dertigste Serie A-goal van het seizoen.

Nog geen minuut later ging het leer weer op de stip, na een overtreding van Faouzi Ghoulam op Silvan Widmer. Gabriel redde dit keer echter wel op de inzet van Fernandes, die nog voor rust rust echter met een spectaculaire omhaal een tweede doelpunt maakte. Na de onderbreking maakte Cyril Théréau er met een volley 3-1 van en was de wedstrijd gelopen. De gemoederen liepen hoog op: Higuain ontving zijn tweede gele kaart en moest door door zijn ploeggenoten tot bedaren worden gebracht. Hij leek zelfs huilend van het veld te stappen.